OVO SU NAJTEŽI DANI ZA NAJSIROMAŠNIJE MALIŠANE SRBJE: Stižu hladni dani, a sve veći broj dece u Svratištu - svaka pomoć je dobrodošla!

Autor:

Vesti

20.11.2023

10:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Donacije se vrše u periodu od 10 do 18 časova svakog radnog dana i vikendom.

OVO SU NAJTEŽI DANI ZA NAJSIROMAŠNIJE MALIŠANE SRBJE: Stižu hladni dani, a sve veći broj dece u Svratištu - svaka pomoć je dobrodošla!

Foto: shutterstock

Sa dolaskom hladnijih dana, sve je veći broj mališana koji se obraćaju Svratištima za decu u potrazi za utočištem od niskih temperatura.

Ivana Popović, vaspitač u Svratištu za decu, izjavila je za Tanjug da je primetan značajan porast dece koja dolaze u ova skloništa.

Na obe lokacije - u Krfskoj 7a na Zvezdari i u Bulevaru Arsenija Čarnojevića na Novom Beogradu, dnevno se prijavljuje između 70 i 80 dece uzrasta od 5 do 15 godina.

- Očekuje se da će broj porasti sa hladnim danima, sa dolaskom snega i zime, očekujemo da će taj broj dostići i 100 dece po danu - rekla je Popović.

Ona ističe da su Svratištu trenutno najpotrebnija sredstva za ličnu higijenu, za higijenu prostora, čarape, donji veš i slatkiši.

Donacije se vrše u periodu od 10 do 18 časova svakog radnog dana i vikendom.

- Potrebni su nam volonteri, naročito u ovom periodu kada je veliki broj dece. Dovoljno je da se građani prijave i apliciranju na sajtu Centra za integraciju mladih, da popune jedan upitnik za volontere i sačekaju poziv kordinatorke - navela je Popović. Ona objašnjava da je potrebno da sezonske stvari budu nosive, oprane, za uzrast od 5 do 15 godina i dodaje da nije potrebno da se donese potvrda sa hemijskog čišćenja.

Hladni dani i zima stvaraju dodatne izazove za decu koja nemaju adekvatan dom, a Svratišta za decu igraju ključnu ulogu u pružanju toplote, hrane i podrške tokom ovih teških vremenskih uslova. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading