KAKO DA KUPITE KARTU U GRADSKOM PREVOZU? Odnedavno je omogućen i četvrti način, ne zahteva ni keš, ni telefon pri ruci! Ovo je DETALJNO UPUTSTVO!

Autor:

Vesti

31.10.2023

15:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najjeftinija karta je za vožnju 90 minuta u jednoj zoni i košta 50 dinara. Najskuplja, ali i najisplativija, je godišnja karta od 24.000, odnosno 36.000 za dve zone.

KAKO DA KUPITE KARTU U GRADSKOM PREVOZU? Odnedavno je omogućen i četvrti način, ne zahteva ni keš, ni telefon pri ruci! Ovo je DETALJNO UPUTSTVO!

Foto: Shutterstock

U sve više vozila gradskog prevoza postavljeni su automati za kupovinu karata platnim karticama. Osim ovog plaćanje se može izvršiti na još tri načina.

Papirne karte prodaju se i na oko 600 kioska kao i na šalterima JKP "Naplata prevozne usluge".

Ukoliko kartu plaćate putem mobilnog telefona, to možete učiniti na dva načina:

  • Slanjem SMS poruke na broj 9011 i to A90 za 90 minut vožnje u zoni A, B90 za zonu B i C90 za zonu C. Mogu se kupiti i dnevne karte (poruke A1, B1 i C1), karte za 7 dana (A7, B7, C7) i karte za 30 dana (A30, B30, C30).
  • Korišćenjem aplikacije i uplatom kredita za kupovinu karata sa platne kartice

Sada je moguće kartu platiti u autobusu i to platnom karticom.

Nakon odabira vrste karte na automatu i plaćanja platnom karticom, koja se prislanja na gornji deo aparata, iznad displeja, on štampa papirnu kartu.

Najjeftinija je karta za 90 minuta vožnje u jednoj zoni (50 dinara), a najskuplja (i najisplativija) je godišnja karta, koja može da se kupi samo u papirnom obliku i preko aplikacije, ali ne i SMS porukom. Ona karta košta 24.000 dinara za jednu, odnosno 36.000 dinara za dve zone.

Važno je napomenuti i da penzioneri i đaci imaju pravo na besplatan prevoz uz odgovarajuću legitimaciju.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading