AKO VAM UĐU U KUĆU, MOGU BITI JAKO OPASNE! Beograđanka pronašla tarantulu u zgradi, nastala velika panika - ovo sigurno niste znali o njima (FOTO)

Autor:

Vesti

30.09.2023

17:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tarantula obuhvata u grupu velikih pauka iz familije Theraphosidae.

AKO VAM UĐU U KUĆU, MOGU BITI JAKO OPASNE! Beograđanka pronašla tarantulu u zgradi, nastala velika panika - ovo sigurno niste znali o njima (FOTO)

Foto: shutterstock

Na instagram stranici "serbia_live_beograd" pojavila se fotografija crno-sivog pauka - tarantule, koji je bio zatečen u zgradi na Novom Beogradu.

Pojavljivanje tarantule u zgradi na Novom Beogradu sigurno je izazvalo uznemirenost među stanovnicima, s obzirom na to da su tarantule poznate po svom neobičnom izgledu i ponekad zastrašujućem izgledu. 

Korisnica je brzo reagovala, postavivši pitanje da li se radi o otrovnoj vrsti.

Ova neočekivana poseta nije prošla neprimećeno, izazivajući zabrinutost među stanovnicima.

Foto: Printskrin/Instagram/serbia_live

 

- Tarantule imaju dlačice koje su jako opasne ako se udahnu ili dođu u kontakt sa očima. Imam tarantulu i dosta su brze, ako vam uđe u kuću i sakrije se teško ćete je naći. Može dugo bez vode i hrane - napisao je drugi korisnik.

Tarantule pripadaju grupi velikih paukova iz porodice Theraphosidae i većina vrsta je bezopasna za ljude. Ujed nekih vrsta tarantula može biti bolan, ali nije smrtonosan za ljude.

Takođe je tačno da imaju dlačice koje mogu biti iritantne za kožu i sluznicu očiju, stoga je važno izbegavati direktan kontakt sa njima.

Važno je da građani ostanu mirni u takvim situacijama i da pozovu stručnjake za insekte ili paukove kako bi se tarantula sigurno uklonila iz prostora. Takođe je dobro informisati se o lokalnim pravilima i preporukama za rukovanje sa ovakvim situacijama kako bi se izbegle nepotrebne brige ili panika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading