VIŠI NIVO ZDRAVSTVENIH USLUGA U DOMU ZDRAVLJA „SAVSKI VENAC“ NAKON RENOVIRANJA

Autor: N.J.

Vesti

15.09.2023

16:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kontinuirano ulaganje u zdravstvene ustanove.

VIŠI NIVO ZDRAVSTVENIH USLUGA U DOMU ZDRAVLJA „SAVSKI VENAC“  NAKON RENOVIRANJA

Foto: GO Savski venac

Rekonstrukcija nekoliko odeljenja u okviru DZ „Savski venac“ je završena, a tim povodom ovu zdravstvenu ustanovu obišli su predsednik opštine Savski venac Miloš Vidović, direktor DZ dr Zoran Bekić i v.d. sekretara ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Stanija Višekruna.

Nakon obilaska predsednik opštine Miloš Vidović rekao je da ova zdravstvena ustanova sada izgleda mnogo bolje i nivo zdravstvene zaštite koji pruža građanima je upravo onakav kakav zaslužuju. 

- Proces rekonstrukcije Doma zdravlja za opštinu i građane Savskog venca znači viši nivo zdravstvene zaštite i usluga, znatno bolje uslove za rad zdravstvenih radnika, a ono što je najbitnije je zadovoljstvo korisnika. Ovim projektom se nastavlja kontinuirano ulaganje u zdravstvene ustanove koje sprovodi Vlada Srbije. Zadovoljni smo što ovde ima dovoljno stručnog kadra i njima moramo omogućiti uslove za rad. Ubuduće ćemo davati svoj maksimum na unapređenju, kako zdravstvenog tako i ostalih uslova života i rada na teritoriji opštine - poručio je Vidović i podsetio da rukovodstvo Opštine vodi odgovornu zdravstvenu politiku što potvrđuje činjenica da već osam godina u saradnji sa zdravstvenim ustanovama sa teritorije Savskog venca organizuje besplatne preventivne preglede za građane.

Foto: GO Savski venac

Dom zdravlja Savski venac renoviran

Prema rečima dr Zorana Bekića zahvaljujući Ministarstvu za lokalnu samoupravu,  GO Savski venac, Poštama Srbije i velikom broju donatora u proteklom periodu uloženo je u renoviranje preko 2 000 m2 i preuređeno je odeljenje pedijatrije, deo specijalističkih službi, sala za fizikalnu medicinu, laboratorija i rengen.

- Rekonstrukciju smo započeli u najteže vreme, vreme pandemije i do sada smo dosta uradili. Obnovili smo medicinsku opremu, obnavljamo i medicinski kadar, što je dosta doprinelo kvalitetnijem i bržem radu. Naš Dom zdravlja sada ima duplo veći broj kartona u odnosu na broj stanovnika Savskog venca, što pokazuje o našem kvalitetu rada - izjavio je Bekić i najavio da je u planu da se do sredine naredne godine završi rekonstrukcija cele centralne zgrade, a zatim i rekonstrukcija ostalih zdravstvenih stanica.

Foto: GO Savski venac

Dom zdravlja Savski venac renoviran - obilazak

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading