BEOGRADSKA GIMNAZIJA ZABRANILA TRENERKE, BRETELE, HELANKE...: Obaveštenje na sajtu škole podelilo roditelje, mnogi besni zbog OVOGA!

Autor:

Vesti

29.08.2023

15:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U slučaju da učenik ili učenica dođu u školu nepristojno odeveni, biće opomenuti. Posle dve opomene biće umanjena ocena iz vladanja, kažu u školi.

BEOGRADSKA GIMNAZIJA ZABRANILA TRENERKE, BRETELE, HELANKE...: Obaveštenje na sajtu škole podelilo roditelje, mnogi besni zbog OVOGA!

Foto: Twitter/printscreen

Trinaesta beogradska gimnazija, pored objavljenog rasporeda nastave i spiska učenika, objavila je pravila odevanja koja će od 1. septembra važiti u ovoj školskoj ustanovi. Učenicima će biti zabranjeno nošenje neprikladne garderobe, a posebnu buru na mrežama izazvala je zabrana nošenja trenerki i dukserica sa kapuljačama!

- Poštovani roditelji i učenici, želimo vam uspešnu i mirnu školsku godinu! U petak, u prepodnevnoj smeni, biće učenici drugog i četvrtog razreda, a po podne prvog i trećeg, od 14.00 časova. Spiskovi učenika prvog razreda biće istaknuti u školi u sredu u toku prepodneva. Besplatni udžbenici lagano pristižu u školu i biće deljeni kada počne nastava.

Molimo vas da povedete računa o zabranama koje se odnose na oblačenje: zabranjene su kratke pantalone i bermude, trenerke, majice sa bretelama, kapuljače, kratke majice koje otkrivaju stomak i helanke. U slučaju da učenik ili učenica dođu u školu nepristojno odeveni, biće opomenuti. Posle dve opomene biće umanjena ocena iz vladanja - stoji na sajtu škole, a prenosi Mondo.

Na Tviteru se pojavila objava sa ovim obaveštenjem koja je podelila mišljenja roditelja.

Bravo za Trinaestu beogradsku gimnaziju. Nadam se da će i ostale škole da im se pridruže - piše u objavi koja je pokrenula lavinu komentara.

- Je l’ realno da ne možeš da nam objasniš? “Ne može zato što ne može” nije objašnjenje. Kratke suknje i šorcevi ne mogu zato što se vide kolena, bretele ne mogu zato što se vide ramena, a ne sme ni stomak da se vidi, jasno. Helanke zato što se ocrtavaju noge i zadnjica, ok. Koji je problem sa trenerkom i duksericom sa kapuljačom? Je l’ otkrivaju kolena/stomak/ramena/zadnjicu? Ne. Je l’ kapuljača mora da je na glavi? Ne? Dakle, šta je tu problem? I ne izmišljaj da su trenerke tanke i da se ocrtava. Objasni nam koji je problem?" - piše u jednom od komentara, dok u drugom stoji:

U gimnaziji "J.J.Zmaj " u Novom Sadu ta pravila važe već 15 godina, možda i duže.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Zabrinuti

29.08.2023 17:57

Neka ti u kucu ukazi lik sa kapuljacom Podrzavam, i trazim za celu srbiju