ŠOK IZJAVA BELE KUĆE O POGIBIJI PRIGOŽINA! Bajden se odmara na jezeru Taho: NISMO IZNENAĐENI!

Autor:

Vesti

23.08.2023

21:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jevgenij Prigožin bio je vodeća figura u ruskoj političkoj areni, poznat kao vođa paravojne grupe Vagner.

ŠOK IZJAVA BELE KUĆE O POGIBIJI PRIGOŽINA! Bajden se odmara na jezeru Taho: NISMO IZNENAĐENI!

Foto: Tanjug/AP, Printscreen

Bela kuća je danas izrazila svoje mišljenje povodom prijavljene smrti Jevgenija Prigožina, vođe ruske paravojne grupe Vagner. Portparol Saveta za nacionalnu bezbednost, Adrijen Votson, izjavio je da ne bi trebalo da bude iznenađenja u vezi s ovim događajem, imajući u vidu Prigožinovu ulogu u nedavnim događajima u Rusiji.

Votson je naglasio da Bela kuća već duže vreme prati situaciju u Rusiji i smatra da je Prigožinova smrt deo šireg konteksta katastrofalnog rata u Ukrajini i posledica neuspelog pokušaja pobune protiv ruskog predsednika Vladimira Putina pre dva meseca.

- Ako se potvrdi, niko ne treba da bude iznenađen. Katastrofalan rat u Ukrajini doveo je do toga da je privatna vojska marširala na Moskvu, a sada - čini se - do ovoga - izjavila je Votsonova u saopštenju.

Jevgenij Prigožin bio je vodeća figura u ruskoj političkoj areni, poznat kao vođa paravojne grupe Vagner. Nedavno je predvodio neuspešnu pobunu protiv ruskog predsednika Vladimira Putina, što je dodatno pogoršalo političku nestabilnost u zemlji.

Privatni avion kojim je navodno putovao srušio se u Tverskoj oblasti, severno od Moskve. Ruska državna novinska agencija Tass izvestila je o nesreći. Predsednik Sjedinjenih Američkih Država, Džo Bajden, obavešten je o padu aviona, dok je trenutno na odmoru na jezeru Taho.

Situacija i reakcije na smrt Jevgenija Prigožina i dalje se razvijaju, a Bela kuća nastavlja pratiti događaje u Rusiji.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading