BIĆE KAO U PAKLU! SMO upozorava: "Svi se plaše visokih dnevnih temperatura, ali noćne mogu da vas UBIJU"

Autor:

Vesti

18.07.2023

13:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svetska meteorološka organizacija upozorila je danas da noćne temperature

BIĆE KAO U PAKLU! SMO upozorava: "Svi se plaše visokih dnevnih temperatura, ali noćne mogu da vas UBIJU"

Foto: Shutterstock

Toplotni talas na severnoj hemisferi trebalo bi da se pojača ove nedelje, što će izazvati porast temperatura tokom noći i dovesti do povećanog rizika od srčanih udara i smrtnih ishoda, saopštila je danas Svetska meteorološka organizacija.

- Temperature u Severnoj Americi, Aziji i širom Severne Afrike i Sredozemlja biće iznad 40 stepeni Celzijusa tokom većeg broja dana ove nedelje, kako se toplotni talas bude pojačavao - navela je SMO u saopštenju.

Predviđanja su da će minimalne temperature tokom noći dostizati nove rekorde, čime se stvara rizik od povećanog broja slučajeva srčanih udara i smrtnih ishoda, prema SMO.

- Dok je većina pažnje usmerena na maksimalne dnevne temperature, noćne temperature predstavljaju najveće zdravstvene rizike, posebno za ranjivu populaciju - navodi se u saopštenju Svetske meteorološke organizacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading