AMERIKANKA UŠLA U JAVNI PREVOZ U BEOGRADU I NIŠTA JOJ NIJE JASNO! "Ovako nešto nigde nisam videla" (VIDEO)

Autor:

Vesti

07.07.2023

11:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ona je nedavno podelila svoje utiske o tome kako joj je u Srbiji

AMERIKANKA UŠLA U JAVNI PREVOZ U BEOGRADU I NIŠTA JOJ NIJE JASNO! "Ovako nešto nigde nisam videla" (VIDEO)

Foto: Tiktok

Amerikanka po imenu Bler, koja je u Srbiju došla iz Pariza, odlučila je da trajno ostane u Beogradu, gde trenutno živi, a na svom TikTok nalogu s pratiocima deli svoja iskustva o životu u našoj prestonici.

Tako je nedavno podelila svoje utiske o tome kako u Srbiji nije naišla na neprijatna iskustva u vidu rasizma, kao i to koliko su momci i devojke iz naše zemlje generalno lepi, a sada je pratiocima detaljno objasnila kako funkcioniše gradski prevoz u srpskoj prestonici.

- Hajde da popričamo o korišćenju gradskog autobusa u Beogradu. Upravo se vraćam s Ade i nije baš blizu mog smeštaja da bih mogla da pešačim, pa sam ušla u autobus. Beograd nije baš zgodan za pešačenje, ali ono što volim kod njega je to što ima gradske autobuse koji prevoze svuda po gradu, a imaju i male tramvaje, koji su mnogo slatki - započela je Bler svoj utisak o gradskom prevozu, te istakla da smatra da u Beogradu nije neophodno imati automobil za normalno funkcionisanje.

- Mislim da vam u Beogradu nije potreban auto, mada to zavisi od vašeg stila života, ali veoma je lako prelaziti grad i živeti bez automobila. Ako imate decu i porodicu, idealno je da imate kola, ali moje iskustvo je da vam praktično nije neophodan auto - rekla je ona, te naglasila šta je zbunjuje kod sistema beogradskog javnog prevoza.

 

 

- Ono što mene zbunjuje je to da nemaju karte za autobus. Svuda su postavljeni posteri na kojima piše kako da pošaljete poruku da biste se vozili autobusom. Potpuno sam zbunjena time, pa bih volela da mi neko objasni kako da sada kupite kartu, osim ako ne kupite kod vozača. Mislim da je nedavno promenjen način plaćanja prevoza. Tako nešto nigde nisam videla, na primer, u Bangkoku, gde sam živela, uglavnom sam se prevozila motorom, skajtrejnom, pešačila sam ili sam išla taksijem. Ovde je taksi preskup - ispričala je Bler, te ocenila javni prevoz u Beogradu.

- Što se tiče sistema javnog prevoza ovde, mislim da je odličan. Ima dosta novih autobusa, koji imaju klimu, a kod starih autobusa se otvaraju prozori. Svi autobusi su moderni. Neki imaju Wi-fi, ali ne radi baš dobro. Poprilično je lako uhvatiti autobus u Beogradu, povezani su su Gugl mapama, pa ako želite da idete negde, idite autobusom. U Americi je to mnogo komplikovanije, tamo vam je potreban auto. Kad živim u inostranstvu, veoma mi je bitno da mi nije potreban auto, jer ne želim tu odgovornost i poprilično je skupo - zaključila je Bler, koja je na kraju videa zamolila pratioce da joj objasne kako funkcioniše plaćanje gradskog prevoza.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading