Na listi 150 najlegendarnijih restorana na svetu, jedan je iz Beograda

Autor:

Vesti

05.07.2023

11:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gastro vodič TasteAtlas predstavio je listu 150 najlegendarnijih restorana na svetu, a na njoj je svoje mesto našla sarajevska Ćevabdžinica Željo, ali i jedan restoran iz Beograda.

Na listi 150 najlegendarnijih restorana na svetu, jedan je iz Beograda

Foto: www.profimedia.rs

- Od malih, porodičnih restorana do cenjenih restorana sa Michelinovim zvezdicama, svi ovi restorani dele posvećenost kulinarskoj autentičnosti. Fokus je ovde na pravoj hrani sa jakim ukusima, često koristeći cenjene recepte koji se prenose kroz generacije - kaže Taste Atlas.

Opisujući listu koju su napravili, kažu da su istražili sve „od slabo osvetljenih taverni u Španiji i rustičnih tratorija u Italiji, do živahnih tezgi u Aziji i udobnih francuskih bistroa“.

Svaki restoran ima svoju priču, čuva svoju kulturu, čuva tradiciju i stvara trajne uspomene.

- Ovo su ustanove koje su ostale relevantne i visoko cenjene u kulinarskom pejzažu koji se stalno menja. Naša lista slavi ove trajne ikone gastronomije, restorane koji daju prioritet sadržaju, služeći besmislicu hranu koja je jednostavno ukusna - rekli su oni.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TasteAtlas (@tasteatlas)

 

Prvo mesto na listi zauzeo je restoran osnovan 1905. godine, i to Figlmuller u Beču. Sledi Kac’s Delicatessen iz Njujorka, a zatim Varung Mak Beng iz Sanura, Indonezija.

Dok je sarajevski restoran zauzeo 68. mesto, na 54. se našao restoran Tri Šešira.

Gastro vodič je prepoznao Karađorđevu šniclu iz Tri Šešira, a na pomenutoj listi, sem ćevabdžinice Željo, nema nijednoj restorana iz okoline, piše City magazin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading