PRIJATELJSKA ZEMLJA OBELEŽILA U BEOGRADU SVETSKI DAN TAPASA! Ambasador Molina: Španija i Srbija imaju baš bliske veze

Autor:

Vesti

25.06.2023

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ambasador Španije u Beogradu i turistička kancelarija Španije u ambasadi proslavili su Svetski dan tapasa u Belom dvoru.

PRIJATELJSKA ZEMLJA OBELEŽILA U BEOGRADU SVETSKI DAN TAPASA! Ambasador Molina: Španija i Srbija imaju baš bliske veze

Foto: Turistička kancelarija Španije

Dan tapasa

 Događaj koji su posetili profesionalci iz turističke industrije, lokalni mediji, uticajni pojedinci i istaknuti članovi srpskog društva bio je prilika da se dodatno promoviše izvanredan položaj španskog turističkog brenda i proslavi španska kultura. A sve zahvaljujući jednom od simbola španske gastronomije - tapasima.


Šta je, inače, tapas? Tapas je mala porcija hrane koja se služi uz piće, a Španci dele tapase s prijateljima, porodicom i kolegama.

Foto: Turistička kancelarija Španije

 

 

Tokom događaja, Raul Bartolome Molina, ambasador Španije u Beogradu, naglasio je:


- Španci i Srbi osećaju snažnu bliskost i imaju jaku međusobnu vezu. Španska kuhinja ima veoma važnu ulogu u toj bliskosti. Kao turistička destinacija, Španija je dobro pozicionirana u Srbiji. Putovanja u našu zemlju su u porastu zahvaljujući otvaranju direktnih avionskih linija između naših zemalja - ocenio je ambasador.


Trenutno, Španija i Srbija su direktno povezane putem pet avionskih linija. "Er Srbija" leti iz Beograda za Madrid, Barselonu, Valensiju, Malagu i Palma de Majorku. B. K.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO


 

Komentari (0)

Loading