BRNABIĆEVA: U Tiršovu 2 biće uloženo 54 miliona evra!

Autor: Tanjug

Vesti

16.02.2018

14:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"U izgradnju Tiršove 2 biće uloženo 54 miliona evra iz kredita Razvojne banke Saveta Evrope", izjavila je danas premijerka Srbije Ana Brnabić.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Zoran Radojičić, Ana Brnabić i Zlatibor Lončar

Ona je sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom i direktorom Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj Zoranom Radojičićem obišla radove na obnovi Univerzitetske dečje klinike.

Kako je rekla za obnovu fasade, promenu prozora i vrata, ali i nabavku najsavremenijih aparata u Tiršovu uloženo je sedam miliona evra.

Vlada Srbije i Beograd, kako je rekla, još razmatraju gde bi bila najbolja lokacija za izgradnju novog objekta - Tiršovu 2.

Brnabić je podsetila da je Tiršova važna za Beograd, Srbiju, ali i region, te da se u toj ustanovi leče deca iz Srbije, Makedonije, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Prištine. 

- Daćemo sve od sebe da ubrzamo radove i da oni budu završeni u roku - rekla je Brnabić.

Direktor Tiršove Zoran Radojičić rekao je da je nabavljeno osam aparata kao prvi deo tendera koji će biti realizovan, a da će biti nabavljeno 115 aparata koji će osavremeniti rad klinike.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Obilazak dečje klinike

Ministar Lončar je naglasio da je ulaganjem više od pet miliona evra u nabavku aparata biti rešeno pitanje opreme za Tiršovu koja će u narednih sedam godina moći da funkcioniše po svetskim standardima.

Posebno je ponosan, kako je rekao, što je u Tiršovoj na specijalizaciji 100 mladih lekara iz oblasti pedijatrije i decje hirurgije, te da je to garant da će u budućnosti imati ko da leči decu.

On je podsetio da su specijalizacije bile zabranjene kada je došao na mesto ministra zdravlja, što je pretilo da ugrozi funkcionisanje rada zdravstvenih ustanova.

Unapređenje amandmana na Ustav, ne povlačenje

Razgovaraćemo kako da se unaprede amandmani na Ustav Srbije koje je predložilo Ministarstvo pravde, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić i dodala da nije za to da se predlog amandmana potpuno povuče.

Upitana da prokomentariše predlog Vrhovnog kasacionog suda o povlačenju predloga amandmana na Ustav koje je predložilo Ministarstvo pravde, premijerka je rekla da nije za to da se u potpunosti povlači jer bi se izgubilo puno vremena.

"Razgovaraćemo da vidimo kako može da se unapredi trenutni nacrt. Nisam za to da se potpuno povlači i da se krene od nule. Mislim da bi se time izgubilo jako puno vremena i da za tim nema potrebe", pojasnila je ona.

Dodaje da će biti na javnoj raspravi "sve je na stolu i videćemo šta je najbolji način za Srbiju".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (22)

Loading
Koturaljka

16.02.2018 17:18

Uopšte nije bitno koliko će para biti uloženo. Bitno je da će deca Srbije imati šansu da se kvalitetnije leče.

Koturaljka

16.02.2018 17:18

Nema tih para koje su velike za zdravu decu!

Kupina

16.02.2018 17:21

Nasa drzava ulaze velika sredstva u zdrastvo

Sever

16.02.2018 17:22

Moramo ulagati u zdravstvo.