ZABELEO SE BEOGRAD: Počelo proleće, a u prestonici pada sneg! (VIDEO)

Autor:

Vesti

28.03.2023

14:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vreme potpuno "poludelo" širom Srbije, pa i u Beogradu.

ZABELEO SE BEOGRAD: Počelo proleće, a u prestonici pada sneg! (VIDEO)

Foto: Republika.rs

Ko god je pogledao pre par minuta kroz prozor, morao je da protrlja oči i ponovo se zagleda u prizor napolju, budući da je ono što vidimo potpuno neočekivano.

Proleće je počelo, a od jutros vreme kao da je "poludelo" širom Srbije. Pre nekoliko minuta, u Beogradu je pao sneg i potpuno šokirao stanovnike srpske prestonice.

Kao što se može videti na snimku Republike, velike pahulje sručile su se na glavni grad Srbije, ali saobraćaj za sad funkcioniše neometano.

Temperatura u Beogradu trenutno je osam stepeni.

Ono što možda predstavlja najveći šok je da je za četvrtak najavljeno da će temperatura biti 20 stepeni, što je ogromna razlika u odnosu na protekle dane, a naročito na današnji dan, budući da je jutarnja temperatura bila -1 stepen.

Neuobičajene vremenske prilike u Srbiji ovih dana najavili su i meteorolozi, koji su već govorili o ovom fenomenu zvanom - Pljusak snega.

Iako retka pojava, uobičajeno je da se dogodi baš u ovom delu godine, naročito krajem zime i tokom marta. Kiša, kao i sneg pada iz slojastih oblaka (nimbostratusa), koji zazuzimaju veliku površinu i uobičajeni su prilikom nailaska toplog fronta.

Dakle, danas u delovima Srbije imaćemo pljuskove snega, koji su kao i pljuskovi kiše lokalnog i kratakotrajnog karaktera, pa nedaleko može sijati sunce i biti potpuno suvo. Kada se pojavi pljusak snega, na manjem prostoru u kratkom intervalu može pasti više centimetara snega, isto kao leti dosta kiše, pa nastanu lokalne poplave i bujice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
joca

28.03.2023 17:48

u jadni beogradani ko da su sa marsa,ovo je normalno vreme