SUĐENJE ZA MASAKR U JABUKOVCU KREĆE ISPOČETKA! Ukinita presuda Davoru i Maji, evo šta kaže advokat devojke koja je ''tipovala'' žrtve!

Autor:

Vesti

12.02.2023

21:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje protiv Maje B. i Davora P, koji su osuđeni na 40, odnosno 35 godina robije zbog masakra u Jabukovcu, kreće ispočetka.

SUĐENJE ZA MASAKR U JABUKOVCU KREĆE ISPOČETKA! Ukinita presuda Davoru i Maji, evo šta kaže advokat devojke koja je ''tipovala'' žrtve!

Foto: ST/N. MANDIĆ/Instagram

Suđenje Maji B. i Davoru P, koji su osuđeni na 40, odnosno 35 godina robije zbog masakra u Jabukovcu, kreće ispočetka.

Advokat Maje B. rekao je da je iz Suda u Zaječaru dobio informaciju da se menja sudija i da Davor sada neće moći da dobije kaznu zatvora veću od 35 godina.

'- Još nisam dobio sve podatke, ali iz suda u Zaječaru je javljeno da se menja sudija, te je sve zavedeno pod novim predmetom. Moja klijentkinja je još u pritvoru, o ukidanju još nisam dobio obaveštenja, ali suđenje u ovom slučaju kreće ispočetka' - kaže za medije Miroslav Lazić, advokat Maje B. i dodaje:

Republika

Foto: instagram.com/Maja Bađikić/Privatna arhiva

Davor P. i Maja B.

 

'- Obe presude su u celosti ukinute, iako Davorova odbrana nije podnela nikakvu žalbu. Još nisam siguran kako će biti u slučaju Maje B., ali on sada neće moći da dobije kaznu zatvora veću od 35 godina, samo manju.

Podsetimo, četvorostruko ubistvo dogodilo se 7. avgusta 2019. godine u okolini Negotina, kada su iz pištolja ubijeni Raja Kazimirović (72), njegova majka Dragica (93), sestra Ljubinka Oprikić (76) i sestričina Dragana Jozeljić (53). U žrtve je ispaljeno 10 hitaca, a tokom istrage policija je privela više od 10 ljudi.

Kako su mediji pisali, osim što je na desetine meštana i poznanika Kazimirovića saslušano, njih 20 je čak i poligrafski ispitivano. Egzekutori su, prema nalazima iz istrage, u žrtve pucali iz dva oružja, u Raju Kazimirovića i sestru pucano je iz jednog pištolja, a u majku i sestričinu iz drugog. Kazimirović je ubijen na traktorskom sedištu, a žene ispred trema, odnosno pored kućnog stepeništa. Ubica je ženama, nakon što im je pucano u glavu, lica prekrili krpama.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading