DRAMA U IVANJICI! Tri automobila sa skijašima ZAVEJANA u mećavi

Autor:

Vesti

04.02.2023

17:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Kritična situacija je na putu Preko Brdo - Odvraćenica.

DRAMA U IVANJICI! Tri automobila sa skijašima ZAVEJANA u mećavi

Foto: RINA

Sneg od podneva pada na čitavom području opštine Ivanjica praćen jakim vetrom, u planinskom području ima ga i do pola metra, a kritična situacija je na putu Preko Brdo - Odvraćenica gde su usled jakih snežnih padavina ostala u smetu zarobljena tri automobila.

Prema rečima predsednika opštine Ivanjica Momčila Mitrovića radi se o skijašima koji nisu ispratili obaveštenja nadležnih o kretanju na toj deonici puta ka Novom Pazaru, prenosi Telegraf.

- Zimska služba je krenula ka njima kako bi pročistili put i sproveli ih na bezbedno. Mehanizacija je do Odvraćenica očistila put jednom ali je nakon toga, to bilo nemoguće ponoviti jer su formirani veliki snežni nanosi visoki i po nekoliko metara. Na terenu su ostali jedan bager i utovarivač i čim stane mećava krenuće se u probijanje i tog pravca. Ekipa je krenula ka zarobljenim skijašima - rekao je Mitrović.

Osim situacije na Goliji u ostalim ivanjičkim planinskim selima situacija je pod kontrolom i za sada nema odsečenih sela.

Inače, ovo nije prvi put da put Odvraćenica - Preko Brdo bude neprohodan usled snežnih nanosa, već je to situacija koja se ponavlja godinama unazad, pa nadležni redovno apeluju na putnike da budu oprezni prilikom prolaska ovom deonicom kao i da njom ne kreću bez preke potrebe.

Snabdevanje električnom energijom za sada se odvija bez problema, a sve raspoložive putarske ekipe su na terenu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading