BEZ PLAĆANJA KIRIJE, SAMO RAČUNI: Student izdaje stan u Beogradu DŽABE, ali ima jedna CAKA i to nimalo naivna! (FOTO)

Autor:

Vesti

07.01.2023

12:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

S obzirom da su kirije stanova u Beogradu otišle u nebesa, teško je poverovati da je ovakav oglas stvaran!

BEZ PLAĆANJA KIRIJE, SAMO RAČUNI: Student izdaje stan u Beogradu DŽABE, ali ima jedna CAKA i to nimalo naivna! (FOTO)

Foto: Shutterstock, reddit.com/printscreen

Jedan student objavio je oglas u kome bez novčane naknade ustupa trosoban stan na Novom Beogradu, i tako zagolicao maštu mnogim građanima, u trenutku kada su kirije u prestonici izuzetno visoke.

- Ustupam na korišćenje prihvatljivo namešten trosoban stan na Novom Beogradu, socijalno ugroženoj porodici ili pojedincu. Ne tražim kiriju, samo da se plaćaju računi i porezi, i da se stan ne uništava. Začkoljica postoji, i to velika, ali nije nepremostiva - piše u oglasu na Redditu.

Imajući u vidu da su poslednjih meseci stanodavci u Beogradu poslednjih meseci kirije preko noći podizali za 50 odsto, teško je poverovati da u takvim okolnostima ima i onih koji bi svoju nekretninu ustupili za džabe, te ne čudi što je oglas izazvao veliko interesovanje.

Foto: reddit.com/printscreen

Oglas studenta u Beogradu povodom izdavanja stana

Prema objašnjenju ovog studenta stan je pripadao pokojnim roditeljima njegovog oca, koji su baš njemu ostavili nekretninu. Kako njegov otac i stric demantuju taj testament, pokrenuta je parnica protiv mladića i oko podele imovine.

Kako kaže njegovom ocu nije stalo do para, samo smatra da je on zločinac koga treba kažnjavati i uništavati, te bi rado ostavio neplaćene račune i pustio da ga odnesu izvršitelji. Stric pak, priča mladić nema od čega da plaća račune.

- Ja ih plaćam od nekih para koje mi je deda poklonio za života, jer još uvek studiram. Želeo bih samo da skinem sebi tu finansijsku obavezu sa vrata, i to je to - napisao je ovaj mladić.

Foto: reddit.com/printscreen

Oglas stanodavca

Ipak, ovo nije jedini problem sa kojim budući stanar treba da se suoči ukoliko prihvati ponudu.

- Problem je u tome što moj otac ima primerak ključa, i što očajnički želi da ja sve plaćam za stan, tako da će on sigurno saznati i praviti probleme svakome ko u stan uđe i krene da plaća umestno mene - objašnjava mladić.

Ipak, nudi i moguće rešenje.

Foto: reddit.com/printscreen

Objašnjenje studenta

- Na kraju krajeva, možete i da ga lažete da ste skroz na njegovoj strani i da ćete odbiti da plaćate račune. Molite ga za vreme da nađete neki drugi stan, da vas ne tera na ulicu. Vrlo verovatno da će vam to poći za rukom barem nekoliko meseci - kaže student.

Dodaje da je najpre isto ponudio prijateljima ali do sada niko nije prihvatio ponudu. Računi su kaže do 20.000 dinara.

- Čak i sa svim novim poskupljenjima, sumnjam da to može da izađe više od 20.000 mesečno, i to sa ozbiljnim korišćenjem struje i sa uračunatim porezom. Stan ima centralno grejanje - objašnjava mladić u oglasu.

Za one kojima kucanje na vrata rođaka ovog mladića ne predstavlja problem, eto prilike da u centru grada žive bukvalno za džabe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading