SJAJNA VEST ZA VOŽDOVČANE: Počeli radovi na kanalizaciji u Kumodražu

Autor: Promo

Vesti

05.12.2022

15:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle dugog čekanja stanovnici Kumodraža dobiće kanalizaciju.

SJAJNA VEST ZA VOŽDOVČANE: Počeli radovi na kanalizaciji u Kumodražu

Foto: Promo foto

Radovi na izgradnji kanalizacione mreže u Kumodraž Selu i Kumodražu 1 ugovoreni su sa izvođačem radova "Mašinokop doo Šabac" u ukupnoj dužini 15.135,84 metara i to:

1. Kumodraž Selo u regulaciji postojećih saobraćajnica: Prolećna, Vinarska, Kovačka, Stare porte, Tekeriška, Jasmina, Jovana Todorovića, Narednika Grujice Stankovića, Voćarska i delovima ulica Topola, Vojvode Stepe, Prolomska, Miholjska, Đurđevdanska i Božićna. Ukupna ugovorena dužina kanalizacije je 8.151,28 m. Rok za izvođenje radova 240 dana.

Radovi su počeli da se izvode u ulici Stare porte i danas se završavaju, sutra počinju radovi u ulici Voćarska i odmah posle toga u Božićnoj ulici.

Kumodraž selo - Vojvode Stepe u regulaciji postojećih saobraćajnica: Vojvode Stepe, Ruža, Kosovskih božura, Pšenička, Zemljoradnička, Daljska, Letnja i Đurđevdanska. Ukupna ugovorena dužina kanalizacije je 5.202,91 m.

Rok za izvođenje radova 210 dana.

Republika

Foto: Promo foto

 

2. Kumodraž 1 u regulaciji postojećih saobraćajnica: Sokače, Stepenička, Srednja, Kružna, Jabuka, Stara i u delovima ulica Oktobarska, Majska, Milana Živkovića, Topola, Ljubičica, Listopadna i Gunjak. Ukupna dužina kanalizacije je 1.781,65 m.

Rok za izvođenje radova 160 dana.

Izvedeni su radovi na izgradnji kanalizacione mreže i zatrpavanju rova u ulicama: Sokače L=107,4m, Srednja L=191,3m, Jabuka L=54,4m, Ljubičica L=125,3m, Stara 1 L=78,2m, Stepenička L=298m i Kružna L=144,4m. U ulicama Srednja i Ljubičica JKP "Beograd put" treba da izvede radove na kompletnoj kolovoznoj konstrukciji kroz godišnji program održavanja.

Predsednica Opštine Voždovac Ivana Tomić Ilić obišla je početak radova i tom prilikom zahvalila se predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, ministarki za zaštitu životne sredine Ireni Vujović, Gradu Beogradu, gradonačelniku Aleksandru Šapiću i Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda na pomoći da ovo naselje konačno dobije kanalizaciju.

Projektovanje je finansirala Opština Voždovac. Sve prateće probleme tokom izvođenja radova građani mogu prijaviti na broj telefona 011/785-7882.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading