OTVORIĆEMO AZIL ZA PSE NJEMU U ČAST! BOLNA ISPOVEST NEUTEŠNE MAJKE NAKON GORANOVOG SAMOUBISTVA: Ko će česnicu da mi lomi, zdravicu da zdravi?!

Autor:

Vesti

03.12.2022

11:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stravična vest stigla je pre oko mesec dana iz Republike Srpske.

OTVORIĆEMO AZIL ZA PSE NJEMU U ČAST! BOLNA ISPOVEST NEUTEŠNE MAJKE NAKON GORANOVOG SAMOUBISTVA: Ko će česnicu da mi lomi, zdravicu da zdravi?!

Foto: Printscreen YT/TV Pink

Mladić Goran Karanović, koji je godinama pomagao, lečio i udomljavao napuštene pse, obesio se nakon što je trpeo maltretiranje komšiluka zbog toga što im je, kako su istakli, smetalo lajanje životinja.

On je životinje čuvao u svom dvorištu na selu, prve komšije nisu jako blizu njemu, životinje nisu stvarale problem, a najviše je celokupna situacija smetala komšiji iz Austrije koji je ovde dolazio dva puta godišnje, i koji je od njega podosta udaljen – rekli su nakon jezive tragedije, što je za Novo vikend jutro potvrdila i majka nastradalog dečka, prenosi Pink.rs.

Republika

Foto: Facebook printscreen/Mirjana Vasiljevic

Goran Karanović

 

Zoja Karanović rekla je da je sve počelo pre tri meseca, kada su komšije podigle hajku protiv njenog sina.

- Bio je u manastiru, na molitvi, molio se za nas, nije bio tu. Nama je onda dolazila komunalna policija iz dana u dan, onda se umešala mesna zajednica, gde je tražena peticija protiv mog Gorana... Držali smo 53 pasa u boksovima, i oko 20 mačaka. On ih je hranio, povređene lečio, bio je član udružena. Jedan pas je udomljen u derventi, učio ga je da prohoda... - rekla je majka nesrećnog mladića.

Komšijama nije smetalo ništa, a pre tri dana sam čula da su hteli da oduzmu našu zemlju, a kada to nisu mogli, udarili su na naše dete i pse, koje im ništa nije smetalo, hteli su samo da sruše porodicu, rekla je.

- Ko će moju česnicu lomiti, zdravicu zdraviti? - pitala je Zoja komšije.

Bio je pun života, vredan, išao je uvek korak ispred sredine u kojoj živi, rekla je majka na ivici suza, dodajući da je svih 5 godina, koliko se bavio udomljavanjem bila uz njega.

- Otkucali su mu rešenje da može na našem imanju da ima dva psa i dve mačke, i to ga je pogodilo. Mi živimo na kraju sela, nikome nismo smetali, nikoga naš pas nije napao. Psi su nekad lajali, sli samo kada dođu tuđi kod nas u dvorištu - rekla je ona.

Kako kaže, pas koji je za komšije koje su njenog sina prijavile, sada lutalica, a nekada je taj isti pas čuvao pvercovane stvari za iste.

- Sve ću da tužim, goniću ih do Stazbura! Otvorićemo i azil za pse, koji će se nazvati po Goranu. Moja ćerka i ja ćemo mom sinu da ispunimo želju, to je oduvek hteo. Hteo je i da upiše policijsku akademiju - navela je majka.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading