AKCIJA SADNJE DRVEĆA NA SAVSKOM VENCU! PREDSEDNIK VIDOVIĆ: Pošumljavanje važno za zaštitu životne sredine

Autor: Promo

Vesti

02.12.2022

15:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U okviru jesenje akcije sadnje drveća na Savskom vencu predsednik opštine Miloš Vidović i opštinski funkcioneri posadili su sadnice platana i brekinje (sorbus torminalis) na zelenoj površini na prostoru Dedinjskog parka.

AKCIJA SADNJE DRVEĆA NA SAVSKOM VENCU! PREDSEDNIK VIDOVIĆ: Pošumljavanje važno za zaštitu životne sredine

Foto: TO Savski venac

Prema rečima predsednika Vidovića opština Savski venac nastavlja sa pošumljavanjem  kako bi bilo što više zelenila na teritoriji opštine, što je važno za zaštitu životne sredine i čistiji vazduh.

- Opština Savski venac prepoznala je značaj ekologije i pokazala brojnim projektima da je ekološki odgovorna opština koja brine o očuvanju prirode i zaštite životne sredine. Ove godine opredelili smo znatno veća sredstva u budžetu kada je oblast ekologije u pitanju, preko 10 miliona dinara i trudimo se svakodnevno da dajemo doprinos i budemo primer ostalima kada su ekološki projekti u pitanju - izjavio je Vidović i poručio da svi treba da se ujedinimo oko zajedničkog cilja očuvanja prirode i da zajedno gradimo jedno zdravije društvo.

Republika

Foto: TO Savski venac

 

 

- Za dobrobit sadašnjih i budućih generacija  nastavićemo da sprovodimo aktivnosti  koje daju rezultate i doprinose čistijem vazduhu, zdravijoj životnoj sredini i boljem kvalitetu života - rekao je predsednik opštine Savski venac Miloš Vidović.

Na inicijativu građana u okviru ove akcije, posađeno je i nekoliko stabala lipe u dvorištu između zgrada u Ulici kralja Milutina.

Akcija  sadnje sprovedena je uz stručnu nadležnost JKP „Zelenilo Beograd“ pod čijom ingerencijom se nalazi uređenje ovog lokaliteta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading