EVO GDE ĆETE MOŽI DA ISKORISTITE VAUČERE: Deci i prosvetnim radnicima po 6.000 donara za trošak u radnji sportske opreme!

Autor:

Vesti

01.12.2022

17:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Poznato koja je kompanija dobila posao od 1.785 milijardi dinara.

EVO GDE ĆETE MOŽI DA ISKORISTITE VAUČERE: Deci i prosvetnim radnicima po 6.000 donara za trošak u radnji sportske opreme!

Foto: Shutterstock

Vaučer za decu

Sva deca do 18 godina u Beogradu i prosvetni radnici trebalo bi da dobiju poklon vaučere, a moći će da ih iskoriste u radnjama sportske opreme Sport Vision.

Na portalu javnih nabavki je danas objavljena odluka o dodeli ugovora, u kojoj je navedeno da je posao od 1.785 milijardi dinara dobila kompanija Sport Vision Beograd. Procenjeno je da će vaučer od 6.000 dinara za kupovinu u njihovim radnjama dobiti oko 300.000 Beograđana, piše Euronews Srbija.

Kao što je već pisano, Sektarijat za socijalnu zaštitu privremeno je bio obustavio postupak nabavke poklon vaučera, zbog zaštite prava jednog od ponuđača. Republička komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki odbacila je te primedbe kao neosnovane i postupak je nastavljen.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić je, kako je ranije pisano, juče izjavio da za sada još ne može sa sigurnošću reći da li će najavljeni novogodišnji vaučeri biti podeljeni pre praznika i dodao da je vrlo verovatno da će oni stići tek posle 1. januara.

- Voleli bismo da bude do Nove godine, jer se u januaru najviše troši, ali možda bude još žalbi, moramo da ispoštujemo celu proceduru. Kada se bude znalo ko je dobio posao na konkusu, krenuće se u izradu vaučera. Da je sve bilo u normalnoj dinamici, to bi sve bilo gotovo pre 15 do 20 dana, a sada ću biti obazriv i reći da bismo voleli da podela vaučera bude pre Nove godine. Kada sve to završi, svi vaučeri će za desetak dana biti podeljeni - rekao je Šapić.

On je rekao da je podela vačera planirana i za sledeću godinu, ali je napomenuo da će cela procedura početi mnogo ranije - već u februaru.

S obzirom da je danas izabran ponuđač, trebalo bi da vaučeri stignu do svih Beograđana kojima su namenjeni i pre novogodišnjih praznika. Procedura je takva da protiv odluke o dodeli ugovora, ponuđač može da podnese zahtev za zaštitu prava u roku od deset dana od dana objavljivanja, što bi značilo da 10. decembra ističe i rok za žalbu, tako da bi trebalo da bude i dovoljno vremena za štampanje i podelu vaučera pre 1. januara. Na tender su se javila dva ponuđača, a osim kompanije Sport Vision, prijavila se i firma Đak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading