"ŽENAMA KOJE SU BILE UZ MENE" MESEČNO 50.000 I POSAO! Poslanica SPS-a izazvala buru na mrežama: "Deluje kao ZLOUPOTREBA"

Autor:

Vesti

19.11.2022

13:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslanica je obećala ženama "koje su bile uz nju" mesečne premije.

"ŽENAMA KOJE SU BILE UZ MENE" MESEČNO 50.000 I POSAO! Poslanica SPS-a izazvala buru na mrežama: "Deluje kao ZLOUPOTREBA"

Foto: Republika, Shutterstock

Poslanica iz redova Socijalističke partije Srbije Ana Grozdanović nedavno je objavila na svom Instagram profilu da je zaposlila samohrane majke koje su bile uz nju, kao i da će im mesečno uplaćivati 50.000 dinara na račune.

- Danas sam održala sastanak samo za samohrane majke, koje su došle u partiju zbog mene. Ja nisam neko ko zaboravlja one koji su bili uz mene i pomagali da svaku svoju ideju pretvorim u delo. Kao samohrana majka vrlo dobro znam kako izgleda izdržavanje deteta, kuće, sebe… kako je to kada ostaviš dete kod kuće a ti juriš da nešto stvoriš baš tom detetu… Tako da sve samohrane majke KRALJICE koje su pomagale i bile 24/7 dostupne MENI tokom kampanje biće nagrađene svakog 15og u mesecu sa 50 000 dinara narednih godinu dana,pored posla kojoj sam svakoj od njih obezbedila. Ovo je lična zahvalnost za lojalnost i pomoć koju su dale meni. Hvala. Priznajem javno da mi je žao što ne mogu sa vama na ručku koji sam vam organizovala uz dobru muziku NARAVNO ,ali hitno moram u Bg. Mora da se radi ŽENE MAJKE KRALJICE - napisala je poslanica u objavi.

 

 

Poslanička plata ne pokriva troškove

Iako je čin sam po sebi plemenit i lep, problematično je to što je Grozdanovićeva u svojoj objavi propustila da napiše kako će se finansirati nagrade za svih 15 žena, kao i na koji način im je obezbedila posao.

Odlukom Administrativnog odbora 21 Broj 120-2687/19 od 29. oktobra 2019. godine. godine, kojom se utvrđuje osnovica za obračun i isplatu plata izabranim licima u Narodnoj skupštini, utvrđena je visina plate narodnih poslanika i ona iznosi 82.871,15 dinara.

Republika

Foto: Printscreen Instagram

Ana Grozdanović

Poslanici imaju pravo i na poslanički dodatak od 27.320 dinara, što u zbiru iznosi 110.191.15 dinara, odnosno njena poslanička plata bila bi dovoljna da pokrije samo dve nagrade.

Odbila da komentariše

Ekipa Republike kontaktirala je Anu Grozdanović kako bismo razjasnili iz kojih će se izvora finansirati nagrade za koje je potrebno izdvojiti 9 miliona dinara za godinu dana.

Poslanicu smo pitali odakle će novac biti isplaćivan, u kojim institucijama su ove žene zaposlene i na koji način je ona uticala na njihovo zasnivanje radnog odnosa, kao i šta podrazumeva pod time da su žene bile uz nju i pomagale joj tokom kampanje.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Ana Grozdanović

Ona je odbila da da konkretan odgovor na ova pitanja.

- O privatnim stvarima ne komentarišem. Jasno je napisano da ću ja častiti one koji su uz mene, tako da je totalno privatna stvar to kako ću - navela je u izjavi za naš portal i dodala da smatra da o tome ne treba da se piše.

Liči na zloupotrebu

Tim povodom, tražili smo i mišljenje organizacije Transparentnost Srbija gde su nam rekli da čitava situacija deluje kao moguća zloupotreba.

Republika

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Nemanja Nenadić

Ako se već hvalila time, trebalo bi da da i dodatne informacije, jer će svako prvo pomisliti da im je obezbedila neki posao u javnom sektoru i pomoć iz budžeta korišćenjem partijskih veza - istao je za naš portal Nemanja Nenadić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Milan

19.11.2022 13:34

Lako je tuđim parama kupovati, što se vidi po mnogo toga. Kao prvo, svi političari bi morali da opravdaju svoje imovno stanje, samo na garderobu daju svoje dve plate. Činjenica je da ova razbacivanja koštaju po par milijardi €, strani izvori navode da toliko gubimo kao država. Dokle, pa dok ćutimo i umesto da ih smestimo tamo gde im je mesto.