PRODAJE SE ČUVENI HOTEL SAVOI U CIRIHU! Banka Credit Suisse povlači očajničke poteze da ostvari profit!

Autor:

Vesti

06.10.2022

12:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Banka Credit Suisse želi da proda čuveni hotel Savoi koji se nalazi na Paradeplacu u centru finansijskog okruga Ciriha, saopšteno je u četvrtak.

PRODAJE SE ČUVENI HOTEL SAVOI U CIRIHU! Banka Credit Suisse povlači očajničke poteze da ostvari profit!

Foto: Wikipedia/Adrian Michael

Švajcarska banka redovno preispituje svoju imovinu u okviru svoje globalne strategije za nekretnine, rekao je portparol.

- Kao deo ovog procesa, banka je odlučila da pokrene proces prodaje hotela Savoi - rekla je ona i dodala:

- Pažljivo ćemo proceniti sve ponude i potencijalne investitore i blagovremeno saopštiti svaku odluku. -

Skoro 200 godina star hotel zatvoren je ove godine kako bi bio podvrgnut velikom renoviranju i ponovo će se otvoriti 2024. kao Hotel Mandarin Oriental Savoi Cirih.

Finansijski blog Inside Paradeplatz, koji je prvi objavio te vesti, objavio je da bi zgrada mogla da vredi 400 miliona švajcarskih franaka (408 miliona dolara).

Credit Suisse je morao da prikupi kapital, zaustavi otkup akcija, smanji svoje dividende i obnovi menadžment nakon što je izgubio više od 5 milijardi dolara od kolapsa investicione firme Archegos u martu 2021, kada je takođe morao da suspenduje sredstva klijenata povezana sa propalim finansijerom Greensill.

Banka radi na mogućoj prodaji imovine i poslovanja u pokušaju da se vrati na profitabilnost. Izvor upoznat sa situacijom rekao je da prodaja nema nikakve veze sa strateškim pregledom koji bi trebalo da bude predstavljen 27. oktobra, piše Rojters.

Komentari (0)

Loading