UOČI PRAJDA ORGANIZATORI PORUČUJU: Šetaćemo uprkos zabranama, koristićemo naše demokratsko pravo!

Autor:

Vesti

17.09.2022

08:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kao aktivist koristmo svoje demokratsko pravo na građansku neposlušnost i izlazimo na protest ispred Ustavnog suda, odakle ćemo zajedno krenuti do Prajd parka na stadionu "Tašmajdan".

UOČI PRAJDA ORGANIZATORI PORUČUJU: Šetaćemo uprkos zabranama, koristićemo naše demokratsko pravo!

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

To su danas saopštili organizatori "Europrajda22" nakon što je Upravni sud obelodanio da je odbio njihovu žalbu na odluku o zabrani Parade ponosa.

- Ako je verovati Ministru unutrašnjih poslova i presudi Upravnog suda, koji je odbio žalbu organizatora, EuroPride šetnja je od strane ovog ministarstva zabranjena. Međutim, mi, kao aktivisti, koristimo svoje demokratsko pravo na građansku neposlušnost i izlazimo na protest ispred Ustavnog suda, odakle ćemo zajedno krenuti do Prajd parka (Stadion Tašmajdan) - saopštili su organizatori "Eurprajda".

Takođe, istakli su da veruju da će, "kao građani i građanke ove zemlje, biti sigurni, čak i dok koriste svoje demokratsko pravo na protest".

MUP je o ovom skupu obavešten. Nakon protesta, okupićemo se na stadionu Tašmajdan, gde će se program održati po prvobitnom planu. Verujemo da je današnji dan od istorijskog značaja za LGBTI+ zajednicu u Srbiji i regionu - kažu u saopšenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Loading
Gordana

17.09.2022 15:18

Toliko ti je dusa prljaba da si 0 od covrka

Gordana

17.09.2022 15:36

Gadite mi se ...