Počelo uklanjanje nelegalne auto-perionice, izgrađene na javnoj površini (FOTO)

Autor:

Vesti

13.09.2022

12:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grad Beograd nastavlja sa uklanjanjem nelegalnih objekata nakon najave gradonačelnika Aleksandra Šapića da će biti odlučan da stane na put „divljoj” gradnji i uzurpaciji javnih površina.

Počelo uklanjanje nelegalne auto-perionice, izgrađene na javnoj površini (FOTO)

Foto: Beoinfo

Nakon rušenja nelegalnih objekata na Avali, danas je organizovano uklanjanje perionice za automobile koja je bez dozvole izgrađena na zemljištu u vlasništvu Republike Srbije. Velik bespravno podignut objekat nalazi se u Novom Beogradu, u Ulici Vladimira Popovića, a investitor je za sada nepoznat.

Kako je u izjavi za Beoinfo precizirala rukovodilac građevinske inspekcije Sekretarijata za inspekcijske poslove Nataša Ivanović Jokanović, auto-perionica je na zemljištu koje je javna svojina, u vlasništvu Republike.

– U konkretnom slučaju, u julu ove godine investitor je bespravno, to jest bez građevinske dozvole i prijave radova gradio objekat. Inspekcija je odmah izašla na teren i zatvorila je gradilište znakom, trakom i donetim rešenjem o zatvaranju gradilišta. Zatim je doneto i rešenje o uklanjanju objekta i rešenje o izvršenju. Investitor je imao pravo i mogao je sam da ukloni objekat u određenom roku, ali on to nije učinio, zbog čega smo pristupili rušenju – navela je Nataša Ivanović Jokanović.

 

Takođe, naznačila je ona, podneta je i krivična prijava protiv investitora jer postoji osnovana sumnja da je prekršen član 219 Krivičnog zakonika.

– Sekretarijat za inspekcijske poslove daje prioritet zaštiti javnog interesa, bezbednosti ljudi, dece, okoline, imovine i objekata. Apelujemo još jednom da se uopšte ne isplati graditi bespravno jer investitor mora da snosi sve troškove rušenja. Takođe, apelujemo da se zida po zakonu, s građevinskom dozvolom, jer će u suprotnom investitori biti krivično gonjeni i odgovarati pred nadležnim tužilaštvom – istakla je Nataša Ivanović Jokanović.

Postupak je trajao dva meseca, a iz inspekcije najavljuju da će se i ubuduće efikasno i brzo boriti protiv nelegalne gradnje i nesavesnih investitora.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading