PREPOROD 25. MAJA! Od propalog objekta do simbola grada

Autor:

Vesti

08.09.2022

10:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor 25. maja Miloš Milić za Republiku otkrio kako je sportski centar spasen od propadanja

PREPOROD 25. MAJA! Od propalog objekta do simbola grada

Foto: Privatna arhiva

Godine nemarnog odnosa prethodne opštinske vlasti prema Sportskom centru i preduzeću koje su osnovali da upravlja Sportskim centrom, doveli su objekat na rub propasti i u tako loše stanje da je i samo funkcionisanje objekta bilo ugroženo. Uvidevši taj problem, Grad Beograd je 2019. godine, doneo Odluku da preuzme brigu o objektu, postavi novi menadžment i preokrene ovaj višegodišnji trend zanemarivanja objekta koji je svojom velelepnošću postao jedan od simbola grada - ovako je za Republiku počeo priču direktor Privrednog društva "25. maj - Milan Gale Muškatirović".

On je u razgovoru za naš list ocenio da se tadašnja odluka pokazala kao ispravna, s obzirom da Sportski centar danas posluje u plusu.

- Samim tim i usluge koje pružamo su podignute na najviši mogući nivo, a dokaz za to je veliki broj klubova i građana koji su nam ukazali poverenje. Objekat je građen davne 1973. godine, a delimično rekonstruisan u periodu između 2010. godine i 2012. godine, kada su preuređeni zatvoreni i otvoreni bazeni - istakao je Milić. 

Posebno su, kako kaže, ponosni na ove stvari.

- Veoma je značajno to što smo u prethodnom periodu renovirali  i izvršili prenamenu  prostora za  deset  klubskih  svlačionica, radi povećanja komfora individualnih korisnika, tako što je razdvojen ulaz u objekat za organizovane/klubske aktivnosti, od ulaza za individualne korisnike, s obzirom da veliki broj klubova koristi termine na našim bazenima, kao i  veliki  broj  građana.

Kada je u pitanju sportska sala, Milić naglašava da je uvedena nova led rasveta.

- Velika nam je čast što većina Saveza ima želju da organizuje takmičenja kod nas. Domaćini smo u odigravanju brojnih gradskih, državnih, međunarodnih i svetskih takamičenja u vodenim sportovima. Pored vaterpolo reprezentacije Srbije koja se pripremala za Olimpijske igre, ugostili smo i reprezentacije Rusije, Amerike, Italije, Španije, Francuske, kao i reprezentativce Srbije u plivanju - kaže naš sagovornik i dodaje da su uz veliku podršku Grada Beograda i Sekretarijata za investicije, uspeli da pokrenu proceduru za potpunu rekonstrukciju objekta i u ovom trenutku se posle usaglašavanja idejnog rešenja prelazi u fazu projektovanja rekonstrukcije, i sanacije svega onoga što je godinama nemarnog odnosa dovedeno u neispravno stanje.

Govoreći o budućim projektima, direktor Privtrednog društva ,,25. maj - Milan Gale Muškatirović" ističe sledeće.

- Naša razmišljanja za budući period idu u pravcu obnove prostora otvorenih bazena i uvođenje mini akva parka za naše korisnike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading