BUS PLUS IDE U ISTORIJU: Grad Beograd raskida ugovor sa turskom kompanijom

Autor:

Vesti

06.09.2022

11:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić je danas ponovio da će biti raskinut ugovor s turskom kompanijom Kentkart koja je prošle godine dobila posao naplate karata u javnom prevozu i to na rok od čak 13 godina.

BUS PLUS IDE U ISTORIJU: Grad Beograd raskida ugovor sa turskom kompanijom

Foto: ST/N. MANDIĆ

"Mora da se osnuje novo preduzeće koje će se baviti naplatom karata i koje će raditi u sistemu javnog prevoza, ne samo u GSP-u, biće uključeno u čitav rad javnog prevoza", rekao je Šapić.

Dodao je da će to javno preduzeće "biti deo sistema javnog prevoza i učestvovaće u svemu što ćemo činiti da poboljšamo javni prevoz, a to podrazumeva potpunu kontrolu, naplatu karata i kontrolu svakog dinara", prenose mediji.

Na pitanje da li će biti "penala" zbog raskida ugovora s Kentkartom, Šapić je kazao da će ih biti.

"Naravno da će biti penala, izračunali smo da penale koje budemo platili su kap u moru onoga što se daje i biće kap u moru ukoliko uspemo da podignemo kvalitet usluge, a onda i naplatu usluge. Jer kad imate naplatu na 15-20 odsto, kad imate firmu koja ništa ne čini po tom pitanju, a veliko je pitanje i koliko su mogli da čine kad su bili potpuno izuzeti iz sistema… Teško je sistemski bez podrške grada, države, teško je raditi, da ne bude da sve svaljujem na njih", rekao je Šapić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Дорчолац

08.09.2022 07:17

...и строго забранити лепљење рекламних фолија по стаклима јавног превоза.Прво,изузетно је ружно гледати такав накарадан и шарен јавни превоз,а друго путници имају осећај нелагодности,као да су затворени у кутији.Превоз треба као свуда у свету да има једну усклађену боју.Нашта вам ово личи? На циганску тарабу! Ако Београд има епитет метрополе,онда тако треба и да се понаша.Рекламе могу да се лепе,ја разумем ГСП,јер и од тога имају приходе,АЛИ оне треба да се стриктно лепе испод прозора и то само са једне стране-супротне од врата!!! Господине Шапићу и не само то,него превоз да нам буде опран и унутра чист.Ако ћете мењати политику наплате(ја вас у томе подржавам) онда ћете имати и средстава за хигијену! Путовали сте по свету и знате о чему причам.