POČINJE ZIMSKI RED VOŽNJE! Na ulicama Beograda 265 vozila više!

Autor:

Vesti

01.09.2022

07:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zimski red vožnje na linijama gradskog javnog prevoza danas je stupio na snagu.

POČINJE ZIMSKI RED VOŽNJE! Na ulicama Beograda 265 vozila više!

Foto: Tanjug/D. Kujundžić

Kroz ulice svih prestoničkih opština u narednim mesecima saobraćaće 265 vozila više nego u prethodnom periodu. Početak školske godine, kraj leta i povratak sa godišnjih odmora pojačaće i broj putnika.

Dok je žitelje i posetioce prestonice tokom leta prevozilo ukupno 1.375 vozila, od danas će ih biti 1.640 tokom jutra i popodneva na ulicama. Putnici će kraće čekati prevoz i vikendom jer će subotom biti 871, a nedeljom 776 vozila, pišu Novosti.

- Tokom radnih dana na beogradskim saobraćajnicama biće 1.362 vozila. Tokom trajanja zimskog reda vožnje putnicima će biti na raspolaganjeu 1.115 autobusa, 126 tramvaja, 72 trolejbusa i 47 minibuseva. Uvođenjem zimskog reda vožnje ukidaju se sezonske linije. Pa tako od danas nema polazaka linije Ada 1-5 i vozila koja idu od Voždovca do vrha Avale na liniji 400 - saopštili su u Sekretarijatu za javni gradski prevoz.

Više polazaka i vozila biće na prigradskim i lokalnim linijama. Tokom leta bilo ih je 262, a od danas 16 više.

- Kao što će u narednom periodu biti više polazaka u centralnim gradskim opštinama, i na prigradskim linijama tokom vikenda biće više vozila. Subotom će saobraćati 193, a nedeljom 174 - saopštili su u Sekretarijatu.

Veći broj vozila na svim opštinama, olakšaće velikom broju Beograđana čekanje tokom popodnevnog špica u centru, jer oko 17.00 na stajalištima se može videti najveći broj putnika. U smeni zimskog i letnjeg reda vožnje, na najfrekvetnijim linijama ubaci se par polazaka više. Međutim, promene i povećanje broja autobusa ne važe za sve linije.

Postoje i one koje imaju samo par polazaka po satu i oni su obično utanačeni i ne menjaju se tokom godine.

"Vrabac" nastavlja da vozi

Iako su letnje linije ka Adi i Avali od danas ukinute, dva električna vozila "Vrabac servis" nastaviće da voze Beograđane i turiste kroz pešačku zonu. Putnici će biti u prilici da "uhvate" nekoliko polazaka svakog sata, i da od Obilićevog venca obiđu glavnu gradsku štraftu Knez Mihailovu i Kosančićev venac, a onda se ponovo vrate na početnu stanicu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading