ŠAPIĆ OBIŠAO AVALU, UPOZORIO JE INVESTITORE: Insistirao sam da se OVAJ predmet aktivira

Autor: Republika

Vesti

23.08.2022

11:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Komunalna milicija ozbiljnije će se uključiti u praćenje nelegalnih radova.

ŠAPIĆ OBIŠAO AVALU, UPOZORIO JE INVESTITORE: Insistirao sam da se OVAJ predmet aktivira

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić obišao je danas lokaciju na Avali gde je nakon naloga Sekretarijata za inspekcijske poslove i krivične prijave protiv graditelja počelo uklanjanje nelegalnog objekta izgrađenog 2020. godine, koji se jednim delom nalazi u trećoj zoni zaštite prirodnog dobra.

Gradonačelnik je ovom prilikom naglasio da od prvog dana radi na ispunjenju predizbornih obećanja građanima, te da oni koji to nisu ozbiljno shvatili, pogotovo kada je reč o nelegalnoj gradnji, sada treba da se uvere da je krajnje ozbiljan i odlučan.

Republika

Foto: Tanjug/GO Beograd

Šapić upozorava investitore

On je podsetio da je pre nekoliko meseci, tokom kampanje, govorio da će se naročito povesti računa o biserima grada Beograda kao što su Avala, Košutnjak, Ada Ciganlija, Zvezdarska i Bojčinska šuma i sada se kreće u njihovu realizaciju. Time, kako je rekao, pokazujemo doslednost u realizaciji vizije očuvanja urbanističkog i komunalnog reda u sprskoj prestonici.

- I pored uverenja javnosti da do rušenja neće doći insistirao sam da se ovaj predmet aktivira i da se investitor upozori da bi mu bilo najbolje da sam ukloni objekte jer ukoliko ih mi budemo uklanjali to će biti višestruko skuplje. Očigledno da me je ozbiljno shvatio i drago mi je zbog toga. Nadam se da će me ozbiljno shvatiti i svi drugi, pogotovo oni koji su mislili da se na temu nekih stvari šalim, da nisam dovoljno ozbiljan i odlučan i da će možda na ovom primeru nešto razumeti. Takođe sam siguran da će biti i onih kojima će trebati još dosta primera, a biće ih - naglasio je gradonačelnik.

Republika

Foto: N. Pančić

Aleksandar Šapić, gradonačelnik Beograda o važnosti očuvanja zelenila naše prestonice

Gradonačelnik je najavio da će se ubuduće ovakvim i sličnim problemima posebno baviti član Gradskog veća Svetozar Andrić i v. d. sekretara za poslove komunalne milicije Ivan Divac, te da će se Komunalna milicija ozbiljnije uključiti u praćenje nelegalnih radova.

- U sledećem periodu Sekretarijat za inspekcijske poslove i Komunalna milicija će zajedničkim snagama voditi računa o komunalnom redu u gradu. Postoji nekoliko oblasti u kojima imamo problema počevši od prekomerne buke, negde smo uspeli da rešimo, a negde ne. Od sada ćemo funkcionisati po komandnoj odgovornosti, oni će snositi odgovornost za ono što se dešava na terenu kao što ću ja snositi odgovornost pred građanima. To znači da ukoliko na terenu ne bude bilo onako kako smo se dogovorili odgovorni neće biti više na svojim mestima i tu nema ljutnje jer mislim da je to jedino ispravno. Kao što ja sutra neću biti na ovom mestu ukoliko ne budemo pružili građanima ono što smo obećali, a to je između ostalog, i komunalni red u gradu - rekao je gradonačelnik Šapić.

On je rekao da će uskoro izaći pred građane sa merama koje će Grad Beograd preduzeti kada su u pitanju buka, divlje deponije i drugi komunalni problemi.

- Mi ćemo se vratiti ovde i kada bude sve uklonjeno i zato sam hteo da dođem i da od danas simbolično krenemo da maksimalno poboljšamo i unapredimo komunalni red u Gradu. Svu odgovornost prema građanima preuzimam na sebe i siguran sam da će me mnogi ozbiljno shvatiti. Ali svi oni koji su do sada kršili komunalni red treba najozbiljnije da shvate moju poruku da to nećemo dozvoliti - rekao je na kraju Šapić.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading