AFERA "ARHITEKTONSKI FAKULTET" DOBIJA EPILOG! Profesora će krivično goniti tri devojke!

Autor:

Vesti

09.08.2022

12:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Više javno tužilaštvo u Beogradu u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova sprovelo je predistražni postupak u slučaju u javnosti poznatom kao "Arhitektonski fakultet", iniciranom od strane medija, nakon što se odredjeni broj studetkinja putem društvenih mreža požalilo na ponašanje jednog profesora Arhitektonskog fakulteta u Beogradu.

AFERA "ARHITEKTONSKI FAKULTET" DOBIJA EPILOG! Profesora će krivično goniti tri devojke!

Foto: www.arh.bg.ac.rs/Instagram

Pripadnici MUP-a su po nalogu VJT u Beogradu obavili razgovore sa studetkinjama koje su se odazvale pozivu policije, a koje su prehodno Povereniku za ravnopravnost Arhitektonskog fakulteta podnele interne prijave za uznemiravanje nakon javnog poziva dekana da to učine.    

Nakon toga postupajući tužilac VJT u Beogradu je sa devojkama, za koje je procenio da su oštećene izvršenjem krivičnog dela Polno uznemiravanje iz člana 182a Krivičnog zakonika, obavio razgovor i upoznao ih sa njihovim pravima, odnosno da se shodno zakonskim odredbama, krivično gonjenje za to krivično delo preduzima - po privatnom predlogu. 

To znači da tužilac može da pokrene krivični postupak samo ukoliko se oštećena izjasni da stavlja predlog za krivično gonjenje.

Takodje, ukoliko oštećena u bilo kom trenutku do pravosnažnog okončanja krivičnog postupka odustane od predloga, tužilac ne može da nastavi krivično gonjenje, već postupak obustavlja. 

Nakon razgovora sa tužiocem 3 devojke su se izjasnile da žele da podnesu predlog za krivično gonjenje protiv profesora, zbog krivičnog dela Polno uznemiravanje.

Više javno tužilaštvo u Beogradu će krivično gonjenje u ovom predmetu proslediti Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, kao nadležnom za dalje postupanje.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading