ŠARIĆEV POLICAJAC davao MUP-ove tablice, blinkere i sirene Grku na korišćenje!

Autor:

Hronika

05.08.2022

12:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danilo Stojanović (44) tereti se za zloupotrebu službenog položaja. Sumnja se da je Filipasu Panagiotidisu (48) omogućio da koristi registarske tablice MUP-a.

ŠARIĆEV POLICAJAC davao MUP-ove tablice, blinkere i sirene Grku na korišćenje!

Foto: Ilustracija: Shutterstock

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu sprovodi dokazne radnje protiv Danila Stojanovića (44) zbog postojanja osnova sumnje da je od februara do aprila 2020. godine zloupotrebio službeni položaj, kao načelnik Službe za kriminalističko-obaveštajni rad u MUP-u.

On je, kako se sumnja, drugookrivljenom državljaninu Grčke, Filipasu Panagiotidisu (48) pribavio korist, tako što mu je omogućio da koristi registarske tablice MUP-a sa pripadajućom registarskom nalepnicom i knjižicom za vozilo MUP-a, koji je lično zadužio.

Panagiotidis je, kako se sumnja, pomenute službene tablice MUP-a postavio na vozilo marke Škoda Super B i potom vozilo koristio u saobraćaju u Beogradu u navedenom periodu, uz upotrebu blinkera.

Na ovaj način je Stojanović omogućio Panagiotidisu da neovlašćeno upotrebljava službene registarske oznake MUP-a, i koristi privilegovan status u saobraćaju koji imaju vozila MUP-a, shodno odredbama Zakona o policiji, a posebno u pogledu odredbi Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, koje regulišu pravo prvenstva prolaza, kao i upotrebu zvučnih i svetlosnih signala (blinkeri, sirene).

Krivičnom prijavom Službe unutrašnje kontrole MUP-a Stojanoviću se na teret stavlja krivično delo Zloupotreba službenog položaja, a Panagiotidisu Filipasu krivično delo Posebni slučajevi falsifikovanja isprave.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading