Želi grad šampiona! Prvo obraćanje Aleksandra Šapića sa mesta gradonačelnika! Evo šta očekuje od gradskih službi, šta od sebe, a šta od Beograđana!

Autor:

Vesti

20.06.2022

17:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Učiniću sve da poverenje sugrađana koji su glasali za listu oko SNS ne prokockam, , poručio je novi gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

Želi grad šampiona! Prvo obraćanje Aleksandra Šapića sa mesta gradonačelnika! Evo šta očekuje od gradskih službi, šta od sebe, a šta od Beograđana!

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Učiniću sve da poverenje sugrađana koji su glasali za listu oko SNS ne prokockam, da ga radom opravdam i da ih ni na jedan način ne razočaram, poručio je danas u Skupštini grada novi gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

Nakon što je izabran za prvog čoveka prestonice, on je u obraćanju odbornicima, rekao da želi da Beograd bude "grad pobednik, grad šampion".

- Želim da sa ove govornice poručim da ću se jednako boriti za interese svih Beograđana i da je moja obaveza da budem pravedan gradonačelnik bez obzira na bilo čiju političku nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost - poručio je Šapić.

Predstavio je, kako je rekao, "dnevni red", sa samo jednom tačkom, koja će, kaže, uvek biti iznad svih i koju nikada ne smeju da smetnu sa uma i zaborave, a ona se zove Beograd.

Šapić je istakao da vreme koje proživljamo, ratne, ekonomske i političke krize ne bi trebalo da bude nešto što će nas uplašiti i naglasio da će pitanja snabdevanja energenata, pitanje grejanje, javnog prevoza biti najvažnija pitanja na koje ćemo morati da imamo pravi odgovor.

Republika

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Aleksandar Šapić

 

- Sve gradske službe moraće da rade više i bolje nego do sada – istakao je novi gradonačelnik.

Rekao je da nema odustajanja kada je reč o metrou, obilaznici, novom Savskom mostu, tunelu od Karađorđeve, Topčiderskom tunelu, unutrašnjem magistralnom prstenu, fabrikama o prečišćavanju otpadnih voda.

- Nema odustajanja ni od brige za stare, mlade, socijalno ugrožene, kućne ljubimce…, kao ni od efikasnije i transparentnije, gradske uprave, kao ni od bezbednosti naše dece -  naglasio je Šapić.

Dodao je da želi da podstiče različitosti, da još više otvara grad Beograd i da ga čini mestom u kome će se svako osećati kao kod kuće.

- Takav grad, širok, otvoren, različit, topao, grad za sve i grad svih, jesta grad koji ću da zastupam i branim - rekao je Šapić.

Dodao je da je njegova biografija uglavnom poznata Beograđanima i da će deo svoje biografije iskoristiti, a to je da se u sportu stalno takmičio, ali da mu to nije bilo dovoljno, već da je uvek težio da bude prvi, pravi i najbolji i da nikada ne odustaje od zadatog cilja.

Republika

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Aleksandar Šapić

 

- To isto želim i ovom gradu. Želim da Beograd bude grad pobednik, grad koji se bori. Želim grad najbolji od svih, želim grad šampiona - rekao je novi gradonačelnik i podsetio je da nikada nije odustajao, iako je nekada tako delovalo.

Dodao je da je u takvim trenucima menjao oblik borbe, pojačavao fokus i koncentraciju na jasno željeni cilj.

Šapić je rekao da nikada nije krio da mu je želja da bude gradonačelnik i da mu je to veliki cilj i izazov.

Iako, kako je rekao, ne smatra da je to posebna prednost, istakao je da je rođen u Beogradu, ali da je zbog sporta kojim se bavio trećinu života proveo van njega.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading