Završen prvi 100% plastic free festival

Autor: Republika

Vesti

14.06.2022

11:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na Sava promenadi tokom vikenda uspešno je održan prvi festival džina i koktela na bazi džina - Džin Vik festival, koji je ujedno i prvi održani 100% plastic free festival u Jugoističnoj Evropi.

Završen prvi 100% plastic free festival

Foto: Promo foto

Festival je okupio više hiljada poštovalaca kulture konzumiranja džina i ljubitelja kreativnosti i inovativnosti koje donose sve popularniji kraft džinovi. 

Festival je predstavio osam proizvođača kraft džinova proizvedenih prema jedinstvenim domaćim recepturama, ali i 12 svetskih brendova - lidera na tržištu džina, koji su svoje zanimljive priče o nastanku i razvoju džina rado delili sa svim posetiocima tokom oba festivalska dana.

Posetioci su na festivalu mogli da uživaju i u specijalitetima meksičke i kubanske nacionalne kuhinje, ali i u čuvenim knedlama poznatog gradskog brenda.

Uz pažljiv odabir elektronske muzike, Sava promenada je tokom vikenda pretvorena u idealno mesto za opuštanje, uživanje u zalasku sunca i pogledu na reku, a sve to uz preko 100 vrsta koktela koji su izlagači osmislili samo za ovaj festival.

Organizatori festivala ističu da su ponosni na činjenicu da je uz pomoć kompanije Ball Packaging Europe Džin Vik postao prvi festival u ovom delu Evrope na kojem su premijerno korišćene samo Alu Cup čase, napravljene od čistog aluminijuma.

Posetioci su sa oduševljenjem prihvatili ovu inicijativu i pokazali visok stepen ekološke svesti i društvene odgovornosti, pa su u velikom broju, pored uživanja u osvežavajućim koktelima, na kraju dana i reciklirali, uvažavajući svima dobro poznati moto ReCan fondacije #svakalimenkaseračuna!  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading