VESIĆ: Obnova Malog stepeništa na Kalemegdanu do kraja juna

Autor: Republika

Vesti

09.01.2018

14:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradski menadžer Goran Vesić obišao je danas radove na rekonstrukciji Malog stepeništa na Kalemegdanu koji će, kako je najavio, biti završeni do kraja juna

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Goran Vesić

Zahvaljujući Turskoj agenciji za investicije i razvoj TIKI, koja je investirala u obnovu nekoliko objekata kulture u Beogradu, Beograd će imati rekonstruisano Malo stepenište na Kalemegdanu koje je izgrađeno po projektu prve žene-arhitekte u Srbiji Jelisavete Načić, rekao je Vesić i naveo da radovi koštaju 17 miliona dinara.

Grad Beograd poslednjih godina zaista puno ulaže u rekonstrukciju objekata kulture, istakao je on i naveo da je samo na Kalemegdanu, takođe, zahvaljujući agenciji TIKA, obnovljeno Damad Ali-pašino turbe i česma Mehmed-paše Sokolovića.

- Ono što nas čeka sledeće godine, što će finansirati Republika, to je obnova paviljona 'Cvijeta Zuzorić' - rekao je Vesić i dodao da je to prvi galerijski prostor koji je napravljen u Beogradu, te da projekat za njegovu obnovu radi Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda.

Radiće se i obnova Velikog stepeništa na Kalemegdanu, rekao je gradski menadžer i dodao da će se u dogovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koji je za to posebno zainteresovan, raditi na obnovi Sahat kule koja je u "lošem stanju i veoma je važno da bude obnovljena".

- Na samom Kalemegdanu decenijama nije bilo više radova i na taj način pokazujemo da smo vlast koja ozbiljno vodi računa o kulturi, o Kalemegdanu kao biseru naše kulture i koja smatra da spomenike kulture treba sačuvati - rekao je Vesić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading