PREMIJERKA SA ŽITELJIMA BEŽANIJSKE KOSE: Ni meni nema smisla da ovde dolaze takvi soliteri, ali takođe svi zajedno treba da nađemo način da se grad razvija (FOTO)

Autor:

Vesti

27.05.2022

21:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Građani okupljeni oko inicijative "Bežanija ostaje, kosa prkosi" stavili su do znanja da ne žele nove nebodere u svom komšiluku.

PREMIJERKA SA ŽITELJIMA BEŽANIJSKE KOSE: Ni meni nema smisla da ovde dolaze takvi soliteri, ali takođe svi zajedno treba da nađemo način da se grad razvija (FOTO)

Foto: Alo

Premijerka Republike Srbije Ana Brnabić posetila je danas žitelje naselja Bežanijska kosa koji su iskazali nezadovoljstvo povodom pokušaja investitora da izmeni Plan detaljne regulacije i sagradi tri solitera od 100 i 120 metara.

Građani okupljeni oko inicijative "Bežanija ostaje, kosa prkosi" stavili su do znanja da ne žele nove nebodere u svom komšiluku, prenosi Alo.

Alo

 

- Bunimo se i protiv izbijanja nove ulice na Bežanijskoj kosi, sa suprotne strane SRC "11. april". Zato za dokument koji je na javnom uvidu pripremamo jasne primedbe, koje ćemo i predstaviti na raspravi 31. maja. Ako bi se projekat koji je planiran realizovao, to je novih 3.200 stanovnika i 1.500 automobila, čime ćemo imati nesnosne saobraćajne gužve, ali i veliki pritisak na vodovodnu i kanalizacionu mrežu.

Takođe, i sportski tereni koji su decenijama predstavljali trening centar za sve građane biće ugroženi. Izgradnjom će se ugroziti i železnički tunel koji ide ka Tošinom bunaru, pošto bi se šipovi ukopali svega pet metara iznad njega.

Alo

 

Većina okupljenih građana se složila sa ovim i ponovila identične primedbe.

Premijerka ih je saslušala i rekla:

- Stiglo je 110 primedbi i postoji tim koji će ih sve proceniti.  

- Ako mene pitate, ni meni nema naročito smisla da ovde dolaze takvi soliteri, ali takođe i svi zajedno treba da nađemo način da se grad razvija - zaključila je Ana Brnabić.

Komentari (0)

Loading