DANAS KRAJ GREJNE SEZONE U BEOGRADU: Topli radijatori samo pod ovim uslovima i do ovog datuma

Autor:

Vesti

15.04.2022

08:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

U Beogradu se danas završava grejna sezona, ali će elektrane isporučivati toplotnu energiju potrošačima sve do 3. maja ukoliko u tim danima srednja dnevna temperatura bude niža od 12 stepeni, izjavila je Ivana Kalanja, izvršna direktorka za proizvodnju toplotne energije u JKP "Beogradske elektrane".

DANAS KRAJ GREJNE SEZONE U BEOGRADU: Topli radijatori samo pod ovim uslovima i do ovog datuma

Foto: pixabay.com


Kalanja je rekla za Tanjug da je 57. grejna sezona uobičajena, možda malo hladnija u odnosu na prethodnu i da su, prema odluci o snabdevanju toplotnom energijom u Beogradu, "Beogradske elektrane" od 16. aprila do 3. maja u stanju pripravnosti.

"Pratimo vremenske prilike do daljnjeg, ide zahlađenje i imaćemo isporuku toplotne energije u obimu predviđeno odlukama i pravilima", rekla je ona.

Govoreći o protekloj grejnoj sezoni, Kalanja je rekla da Beogradske elektrane nisu imale ekstremne situacije, uobičajen je bio broj kvarova i poziva građana.

"Sada imamo oko 100 poziva dnevno, u toplim danima kada nema isporuke, taj broj je i manje i polako privodimo kraju grejnu sezonu”, dodala je ona.

Tokom letnjeg perioda Beogradske elektrane potrošačima isporučuju toplu vodu u naseljima gde je to predviđeno, a sve ostalo ide u remontni period kada se, kako je objasnila, proveravaju svi vitalni delovi opreme.

"Tada je u toku faza održavanja - sva proizvodna postrojenja i svi delovi opreme se proveravaju. Na distributivnoj mreži se menjaju cevi. U cilju je da ih što više zamenimo kako bi u narednoj grejnoj sezoni bilo što manje kvarova i prekida isporuke”, dodala je Kalanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading