DOSADIO VAM JE ŽIVOT U STANU? Evo koliko koštaju KUĆE u Beogradu i koje su najatraktivnije lokacije!

Autor:

Vesti

27.03.2022

18:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako vam je dosadilo da živite u stanu u Beogradu i želite da se preselite u kuću, evo koje lokacije mogu biti zanimljive.

DOSADIO VAM JE ŽIVOT U STANU? Evo koliko koštaju KUĆE u Beogradu i koje su najatraktivnije lokacije!

Foto: pixabay.com

- Specifičnost na tržištu nekretnina jeste pojačana tražnja za kućama i vikendicama koja ne jenjava i predviđanja su da će tražnja trajati i ove godine - kaže za " Beograd na Blic" Jelena Davidović, vođa prodajnog tima na sajtu Nekretnine.rs.

Velika potražnja je za kućama koje se nalaze u Zemunu, na Banovom brdu, Bežanijskoj kosi, u Surčinu, Ledinama, Železniku, Sremčici, Kaluđerici, Jajincima i Batajnici, kao i na širem području grada kao što su Avala, Barajevo i Dobanovci.

Cene zavise od više faktora, ali je ključan faktor, ipak, lokacija.

Prema aktuelnoj ponudi oglasenih kuća za prodaju na portalu Nekretnine.rs , ovo su prosečne cene po metru kvadratnom za određene delove grada:

  •  Vračar - 2.600
  • Savski venac - 3.000, na ovoj gradskoj opstini postoje ekstremi za prodaju pojedinih vila sa cenom od 10.000 evra po kvadratu, jer se na ovoj opštini nale najluksuzniji delovi grada - Dedinje, Senjak, Beograd na vodi
  •  Zemun - 1.500 do 2.000
  •  Surčin - 800 do 1.200
  •  Rakovica - 1.000
  •  Čukarica, Žarkovo - 1.000
  •  Čukarica, Sremčica - 700
  •  Dobanovci - 900
  •  Novi Banovci - 500

Ove cene po metru kvadratnom, kako dodaje Davidovićeva, podrazumevaju i dvorište i garažu i sve ostalo što ulazi u plac, ako postoji.

Foto: pixabay.com/Ilustracija

 

Evo i nekoliko primera po lokacijama:

Banovo brdo

Cena kuća kreće se od 1.500 do 2.000 evra po kvadratu, jeftiniji kvadrat je uglavnom kod kuća većih kvadratura, preko 400 metara kvadratnih. Kuće površine do 200 kvadrata se prodaju po ceni od 1.800 evra po kvadratu pa naviše. Uglavnom svaka ima svoje dvorište, parking i garažu. Za recimo kuću od 150 kvadrata potrebno je oko 270.000 evra.

Dobanovci

U ovom kraju cene kuća se kreću od 600 do 900 evra po kvadratu, u zavisnosti od opremljenosti i površine placa/zemljišta na kom se nalazi sama kuća. Tako za recimo kuću od 150 evra na ovoj lokaciji treba izdvojiti od 90.000 do 135.000 evra.

Bežanijska kosa

Cene kuća na Bežanijskoj kosi su između 1.600 i 2.000 evra, uglavnom sve imaju dvorište, parking i garažu. Cena varira u zavisnosti od opremljenosti. Za kuću od 150 kvadrata, tako, potrebno je između 240.000 do 300.000 evra.

Vračar

Prosečna cena kvadrata kuće na Vračaru je oko 3.000 evra. Ekstremno skupe kuće se kreću i do 6.000 evra po kvadratu. Cena zavisi najviše od toga da li je kuća stara i oronula ili je renovirana. Retki su slučajevi potpuno novoizgrađenih vila čija cena prelazi i preko 6.000 evra po kvadratu. Ako uzemmo prosečnu cenu, dakle oko 3.000 evra, za kuću na Vračaru od 150 metara kvadratnih potrebno je izdvojiti 450.000 evra.

Jelena Davidović dodaje da je pandemija virusa korona doprinela stvaranju nove navike u kupovini nekretnina, a to je investiranje građana u kupovinu kuća i placeva jer stanovanje u kući omogućava više privatnosti i slobode u odnosu na stambene zgrade.

Takođe i iznajmljivanje kuća je uvek aktuelno.

- Zakupci su fizička lica koja svojoj porodici žele da obezbede udoban i komforan život, ali isto tako i pravna lica kojima je potreban veći prostor za potrebe poslovanja - objašnjava.

BONUS VIDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading