PREDSEDNIK VUČIĆ RAZGOVARAO SA PATRIJARHOM PORFIRIJEM: Važan sastanak povodom situacije u Ukrajini

Autor: Republika

Vesti

21.03.2022

20:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Patrijarh Srpski porfirije i predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarali o aktuelnoj situaciji u Ukrajini.

PREDSEDNIK VUČIĆ RAZGOVARAO SA PATRIJARHOM PORFIRIJEM: Važan sastanak povodom situacije u Ukrajini

Foto: Printsrkin/Instagram

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se večeras sa Njegovom svetošću patrijarhom srpskim gospodinom Porfirijem," koji je predsedniku predočio svoju inicijativu u vezi sa podrškom izbeglicama iz Ukrajine.

Patrijarh je naglasio da su se Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici u velikoj meri angažovali oko pomoći ljudima sa područja zahvaćenim ratnim dejstvima. Predsednik Vučić je obećao dodatno angažovanje države kako bi izbeglice iz Ukrajine dobile blagovremenu i adekvatnu pomoć.

Predsednik i Njegova svetost razovarali su i o situaciji na Kosovu i Metohiji, a predsednik je informisao patrijarha o poslednjim odlukama prištinskog rukovodstva, situaciji u regionu, kao i o izazovima sa kojima se Srbija suočava u svetlu događanja u Ukrajini.

Partijarh Porfirije je detaljnije obavestio predsednika Vučića o napadima na Srpsku pravoslavnu crkvu i njenu imovinu, posebno na Kosovu i Metohiji i naglasio da je važno očuvati zajedništvo i jedinstvo srpskog naroda. 

Predsednik i patrijarh su se saglasili da je obaveza od najvećeg značaja očuvati mir i stabilnost, pri čemu na prvom mestu treba voditi računa o nacionalnim i državnim interesima u cilju očuvanja stabilne budućnosti građana Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (7)

Loading
Tamara

22.03.2022 06:38

Od velikog znacaja su saradnja crkve i drzave. Najbitnije je da se sacuvaju mir i stabilnost u drzavi,uprkos problemima i poteskocama u svetu ,kao i do sada. Velika podrska.

Milan

22.03.2022 08:29

Saradnja drzave i crkve je od velikog značaja da se svima pomogne!

Njanja

22.03.2022 08:55

Jedino je važno očuvati mir i stabilnost naše zemlje a to je moguće samo uz predsednika Vučića .

Tesa

22.03.2022 09:00

Srbi su oduvek bili human narod pun empatije, tako da će naša zemlja pomoći svima u nevolji, kojima je pomoć neophodna, kao što je primer i s Ukrajinom.