GORAN VESIĆ OBJAVIO: Kreću tramvaji preko Savskog trga, a buka će biti prošlost

Autor:

Vesti

08.02.2022

18:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tramvaji na linijama 11 i 12 sutra ujutru počinju redovno da saobraćaju preko Savskog trga, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

GORAN VESIĆ OBJAVIO: Kreću tramvaji preko Savskog trga, a buka će biti prošlost

Foto: Republika.rs

Gradski sekretarijat za informisanje je saopštio da je Vesić gostujući na kanalu Vesti TV Pink istakao da Beogradu na vodi, koji inače uređuje Savski trg, treba još oko 15 do 20 dana da završe ovaj trg, puste još jednu saobraćajnu traku, posade zelenilo i drveće, pa će Savski trg biti uređen do kraja februara.

Podsetio je da od danas počinje primena Zakona o buci.

- Imamo merače buke, to su aparati koje smo kupili za Komunalnu miliciju. Dozvoljena buka iznosi 65 decibela a komunalni policajci mogu na licu mesta da izmere buku, zabrane emitovanje muzike, oduzmu sredstva sa kojih se buka emituje, naplate kaznu koja iznosi 200.000 dinara i verujem da će to rešiti problem buke - rekao je Vesić.

Naveo je da je to bio jedan od najvećih problema Beograda, da se mnogo građana žalilo i da je on Beograđanima obećao da će to biti rešeno.

- Splavovi će takođe morati da budu uređeni, neće moći da emituju muziku preko dozvoljenog nivoa a podsetiću da smo doneli i odluku o planu postavljanja splavova tako da će vlasnici početi da plaćaju to što koriste. Naš cilj nije da oteramo splavove ili da se obračunavamo sa ljudima koji ih drže, već da oni normalno rade, zarađuju i plaćaju svoje zaposlene ali i da poštuju svoje komšije - naglasio je Vesić.

Dodao je da se Beograd prepoznaje po splavovima i istakao da dok je on u Beogradu, grad se neće obračunavati ni sa kim već će raditi tako da zaštiti građane a da oni koji imaju svoje objekte mogu normalno da rade.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading