Vesić: Grad Beograd spreman da otvori kovid ambulantu na Sajmu

Autor:

Vesti

13.01.2022

17:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je gostujuću u emisiji "Telemaster" da je ideja predsednika Aleksandra Vučića o otvaranju kovid ambulante na Beogradskom sajmu sjajna te da to može dobro da se organizuje.

Vesić: Grad Beograd spreman da otvori kovid ambulantu na Sajmu

Foto: ST/N. Pančić

On je istakao da tamo mogu da se vrše pregledi, verovatno otvore i bolovanje ali i da se daju neki lekovi. 

Očekivao sam da već danas nadležni u Vladi Republike realizuju ovu ideju predsednika Vučića. Možda će se to desiti u narednim danima. Ukoliko se to ne desi, Grad Beograd je spreman za 24 sata da pripremi Beogradski sajam. Nemojte zaboraviti da sve punktove za vakcinaciju, osim onih pri domovima zdravlja priprema Grad Beograd. Svuda smo se pokazali efikasno i svuda smo omogućili građanima da se vakcinišu – rekao je Vesić.

On je naglasio da su naša zemlja i predsednik Vučić omogućili svakom građaninu da se vakciniše.

– Imamo pet različitih vakcina koje su na raspolaganju građanima. U Beogradu smo prešli skoro 69 odsto vakcinisanih prvom dozom ali to i nije mnogo važno jer se većina vakcinisalo pre godinu dana. Ono što je važno jeste da se približavamo 40 odsto vakcinisanih trećom dozom što je preko 550 hiljada ljudi. Znači da ćemo brzo imati 550 hiljada ljudi koji su zaštićeni plus oni što su preležali – objasnio je Vesić. 

Vesić je podsetio da je Grad Beograd jedini imao autobus za vakcinaciju kao i mogućnost vakcinacije u tržnim centrima. 

Ako se ta nadlležnost da Gradu Beogradu, a to treba da uradi Vlada, mi ćemo ideju predsednika Vučića sprovesti za 24 sata. Ako to ipak Vlada bude uradila, mi ćemo pomoći, ukoliko pomoć bude tražena – zaključio je Vesić.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading