NEMAM ČAROBNI ŠTAPIĆ, ALI ĆE BEOGRAD BLISTATI! Obišli smo gradilišta u prestonici u Vesićevoj kancelariji na četiri točka! (VIDEO)

Autor: Republika

Vesti

01.01.2022

13:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Moja pokretna kancelarija je postala brend, gde god da stanemo okupe se građani koji žele da iznesu svoju muku, kaže zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

NEMAM ČAROBNI ŠTAPIĆ, ALI ĆE BEOGRAD BLISTATI! Obišli smo gradilišta u prestonici u Vesićevoj kancelariji na četiri točka! (VIDEO)

Foto: ST/N. Pančić

Ni kiša, ni blato, ni loše zimsko vreme nije bila prepreka za zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića da u svojoj pokretnoj kancelariji obilazi građane i brojne građevinske i infrastrukturne radove u Beogradu.

U kamperu koji je preuređen u pokretnu kancelariju ugostio je ekipu Srpskog telegrafa i zajedno smo obišli nekoliko kapitalnih radova koji će promeniti lice srpske prestonice.

Od sredine septembra, kada je počeo na ovaj način da obilazi žitelje rubnih delova Beograda, Vesić je stalno na točkovima.

Republika

Foto: ST/N. Pančić

 

Do sada je obišao i razgovarao sa građanima više od 40 prigradskih naselja, a uoči praznika obradovao je više od 3.000 mališana novogodišnjim paketićima. Osim 15 vrtića koji su ove godine urađeni ili se završavaju, u 2022. gradiće se još 10 obdaništa.

Republika

Foto: ST/N. Pančić

 

 

- Ova pokretna kancelarija je postala brend. Gde god stanemo, čak i na benzinsku pumpu, okupe se građani koji vide nekoga kome mogu da iznesu svoju muku i da dođu do određenih rešenja. Ja nemam čarobni štapić niti mogu da rešim svaki problem, ali obećavam da mogu svakoga da saslušam, da čujem šta su problemi i da vidim kako to možemo da rešimo - rekao je Vesić.

Povezaćemo Batajnicu i naselje Šangaj

Republika

Foto: ST/N. Pančić

 

 

Nadvožnjak u Batajnici preko železničke pruge kojom će ići trasa brze pruge Beograd - Novi Sad ubrzano se završava. Na ovaj način biće povezano batajničko naselja Šangaj s ostatkom Batajnice.
- Ovaj nadvožnjak na najbolji način pokazuje koliko se ova zemlja menja i koliko se kod nas radi. Pored je brza pruga, kojom će vozovi ići 200 kilometara na sat, urađena je potpuno moderno sa zaštitnom ogradom od buke. Pošto više neće moći da se koriste pružni prelazi, izgradili smo nadvožnjak u dužini od 280 metara, ukupno se radi oko kilometar i po pristupnih saobraćajnica, 1,4 km kanalizacije, 1,4 km vodovoda i košta oko 6,5 miliona evra. Građani će imati dobru i sigurnu vezu između naselja Šangaj i ostatka Batajnice, biće ugrađena dva lifta, pešački deo i sve će funkcionisati od 1. aprila. To samo govori kako zajednički radimo republika i grad, kako se stvari menjaju i kako će ovaj deo Beograda koji je bio kao slepo crevo i potpuno zapostavljen dobiti potpuno drugačiji izgled - rekao je Vesić.
Najveći benefit imaće građani ovog naselja, koji će, uz nadvožnjak, dobiti i vodovod i kanalizaciju.

Pored fabrike vakcina niče zona za ponos

Republika

Foto: ST/N. Pančić

 

 

Grad Beograd zadužen je za izgradnju pristupnih saobraćajnica novoj fabrici vakcina koja se gradi u Zemunu. Da bi fabrika mogla neometano da radi, mora da ima dobar prilaz i vezu s auto-putem, koji se nalazi u blizini. Prilikom izlaska iz kampera dočekao nas je huk mašina koje su ubrzano radile jer rokovi moraju da se ispoštuju. Određene deonice gotovo su završene, čeka se samo asfalt. Kada sve bude završeno ovaj deo Zemuna, do sada potpuno zapušten, imaće šest kilometara potpuno novog puta s kompletnom infrastrukturom.
- Grad radi ceo jedan put koji je paralelan s auto-putem da bi moglo da se pristupi fabrici, a radimo i kompletnu infrastrukturu, što podrazumeva vodovod, kanalizaciju i sve drugo što je neophodno za fabriku. Vrednost ovog projekta je 13 miliona evra, grad daje oko 14 miliona, a ostalo će finansirati republika. Izgradnjom ovog puta mi ćemo faktički otvoriti industrijsku zonu u ovom delu grada, koji je do sada bio potpuno zapušten. Očekujem u narednih četiri-pet godina da ćemo na ovom potezu imati sigurno sedam, osam do deset fabrika. To znači stotine i hiljade radnih mesta - kazao je Vesić i naglasio da se svako ulaganje u infrastrukturu petostruko vraća i omogućava druge investicije.

Od Stepe do Tošinog bunara za 15 minuta

Republika

Foto: ST/N. Pančić

 

Uporedo sa obilaznicom oko Beograda, koja će posle 30 godina konačno biti završena krajem 2022, radi se više kapitalnih projekata na unutrašnjoj magistrali u gradu. Na ovaj način, prema Vesićevim rečima, biće povećan komfor stanovnika. Radi se u fazama, a kada sve bude završeno, stanovnici naselja Stepa Stepanović stizaće za 15-20 minuta do Tošinog bunara na Novom Beogradu, uz zaobilaženje centra grada, što je danas potpuno nezamislivo.
- Kada je završen Most na Adi, ostale su nedovršene pristupne saobraćajnice. Novobeogradski deo smo uradili, sada je na redu druga strana jer imamo potpuno neprirodan silazak s mosta, gde često nastaju ogromne gužve. Proširili smo Bulevar patrijarha Pavla - od ulice Pere Velimirovića do Košutnjaka, pa ćemo, umesto sadašnje dve, imati četiri trake, plus tramvajske šine, biciklističku i pešačku stazu. Sada radimo vezu od Košutnjaka ka samom Mostu na Adi, pri čemu smo uspeli da u potpunosti sačuvamo Topčiderski park. Naime, iskoristili smo šine bivše trase pruge koja je ukinuta i umesto nje napravili put. To praktično znači da kad siđete sa Mosta na Adi i skrenete levo, izlazite pravo na bulevar sa četiri trake, koji će obilaziti Topčiderski park i ići dalje ka kružnom toku na Banjici. Radićemo i na proširenju Ulice Save Maškovića, pa će bulevar stizati do naselja Stepa Stepanović, potom do auto-puta sve do budućeg mosta na Adi Huji - objasnio je Vesić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading