LEGENDARNI FOLKER TRAŽI SPONZORA: Mala mi je penzija, pristao bih da pevam i sa Bubom i Džalom! SAMO NEKA PLATE!

Autor:

Vesti

19.12.2021

08:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznati folker Rade Jorović, za kojim su mnoge dame uzdisale dok su ga u oficirskoj uniformi gledale u spotu za njegov vanvremenski hit "Žene vole oficire", danas, kao penzioner, traži sponzora.

LEGENDARNI FOLKER TRAŽI SPONZORA: Mala mi je penzija, pristao bih da pevam i sa Bubom i Džalom! SAMO NEKA PLATE!

Foto: ST/D. KADIĆ/printscreen

Štaviše, kako kaže, spreman je da zapeva i s najvećim srbomrzcima poput Džale Brata i Bube Korelija, samo ako plate.

Naime, pevač je u razgovoru za Srpski telegraf priznao da mu je krivo što mu tokom dugogodišnje karijere nikada niko nije pomagao, već je za sve morao sam da se izbori, dok je na estradi sve više onih koje drugi finansiraju i guraju u poslu.

Posle operacije žuči mislio sam da se neću probuditi!

- Ja sam pre nekoliko godina imao operaciju žuči. Operisala me je Milena Stojanović, ćerka Predraga Vukovića Vukasa, moga kompozitora, koja je bila mala curica tu kada mi je njen tata radio pesme. Kada su me vodili na opijanje, zamislio sam se da li ću se probuditi. Prvo sam pomislio na decu. Svi se bojimo smrti, svi volimo da živimo.

- Ljubomoran sam na mlade pevačice koje imaju sponzore, koji im plaćaju sve. Oni im plate spotove, pesme, sve, ja sve moram sam. Oduvek sam sve morao sam. Što meni nekad neko nešto ne plati. Pitaju me da li bih snimao pesme sa nekim Džalama i Bubama, mogu ako će nešto da mi plate. Ja imam malu penziju - iskren je Rade, koji je za naš list istakao da je i u njegovo vreme bilo koleginica koje su pokušale da grade karijeru tako što neko iskešira ogroman novac da postanu zvezde.

- Bilo je onih u pokušaju. Tu su završavale. Snime jednu ploču i nestanu. Nije ih narod hteo. Džaba su im tada bile i pare i izgled, narod je davao zadnji sud.

Foto: printscreen

 

On se zatim osvrnuo na današnje pevačice koje mnogo lakše prolaze u poslu.

- Meni je njih malo žao jer grade karijeru na tuđim pesmama. One nemaju svoj pečat. Voleo bih da mi kažemo: "Evo, ovo je pesma od te i te. Ona je uradila nešto." Nema toga. Nema ništa da ostane, kao ovo naše. U njih se mnogo ulaže, one nikada neće moći da zarade te pare. Nije isto kada sam ulažeš i imaš sponzora. Ja sam ljut na te sponzore. Ja sam pare davao siromašnima, davao sam sirotinji i gde treba, a oni kad imaju 50.000 evra, ulože u neku pevačicu. Ja sam malo na njih i ljubomoran, mogu da kupe sve, imaju sponzora. Ja sam drhtao od naroda, novinara, kritičara da li će da me puste ili ne - zaključio je Jorović.

NEMA KO DA NAS NASLEDI, NEMA VIŠE PRAVIH PEVAČA

Pevač je prokomentarisao i prerani odlazak dragih kolega s kojima je obožavao da se druži na snimanjima, pogotovo novogodišnjim.
- Fali mi Bora Drljača da ovde pravimo haos. Nisam navikao da ne vidim te drage i časne kolege. Zamislio sam se. Svi smo mi generacija. Hvala vam što se sećate tih ljudi. Dobrivoje Topalović je bio moj idol. Džej je bio ciganska duša, pravi čovek. Vera Nešić me najviše boli, bili smo veliki prijatelji. Vidi se nedostatak. Mlade kolege ne mogu da ih zamene. Nema šanse. Mora čovek da se rodi za ovaj posao. Moraš da imaš talenat i urođeni osmeh. Ja mogu da zaigram i zapevam ako me probudiš u tri ujutru. Kažem, rodila me majka kao ludo dete. Zamislim se, šta ćemo? Kažem sebi, kod mehaničara i kod lekara ne idem, uvek će da nađu nešto što ne valja. Ako nema mene, imamo nekog drugog, ali sve mi se čini da nema zamene. Kad se probudim ujutru, gledam sebe, kažem, hvala bogu živ sam ustao. Doživeo sam novi dan. Takvo je vreme došlo. Merima i Marinko su bili zdravi ljudi, ona je bila puna energije, mislim da nije ni sanjala da će je ovo zadesiti.


Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (3)

Loading
Obrad

19.12.2021 10:10

Bravo legendo Dragačeva! Svaka ti je kao u Njegoša...Veliki pozdrav iz Lučana

Odgovori 6 17
Zoks

19.12.2021 12:35

Pa i nisi neki pevač

Odgovori 18 11
Janko

19.12.2021 13:04

Pa neka peva, ko mu brani?

Odgovori 19 4