OPASNO! Zid bivše fabrike u Zemunu nakrivljen, samo što se ne obruši (FOTO)

Autor:

Vesti

16.12.2021

08:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslednji put kada se pominjalo ime nekadašnje fabrike "Impa" u javnosti, pre više od jedne decenije, bilo je reči o spornoj privatizaciji

OPASNO! Zid bivše fabrike u Zemunu nakrivljen, samo što se ne obruši (FOTO)

Foto: RTS/printscreen

Danas zgrada fabrike predstavlja opasnost i ruglo. Primamljivih 30 ari placa u Ulici Marije Bursać, stoji iza zida, koji simbolično deli sudbinu ove bivše fabrike noževa. Deo zgrade opasno je nakrivljen i čini se da će se svakoga trena obrušiti.

Dotrajali zid nekadašnje fabrike Impa u Zemunu samo što se nije srušio.

Ovako stoji od nedelje kada je, pod teretom snega na njega palo drvo. Gradske službe su u međuvremenu drvo uklonile, a gradska inspekcija je postavila traku koja građane upozorava na opasnost. Zid se nalazi na svega 100 metara od dečijeg igrališta, u blizini je i škola, pa je to put kojim mnogo dece prolazi. Zato se stanari se plaše.

Parcela na kojoj se nalazi zgrada u vlasništvu je privatne firme i Grada Beograda. "Impa" je privatizovana pre deceniju i po, a tim slučajem bavio se i savet za borbu protiv korupcije. To što se na jednoj od atraktivnijih lokacija toliko dugo ništa ne gradi, ukazuje na to da imovinsko-pravni odnosi nisu rešeni.

Republika

Foto: RTS/printscreen

Fabrika Impa u Zemunu

 

U Opštini Zemun tvrde da ovo nije u njihovoj direktnoj nadležnosti i da su oni uradili što su mogli.

"Situacija na predmetnoj lokaciji je takva da smo u nedelju uveče primetili da se zid do Ulice Milana Uzelca naslonio prema unutrašnjosti parcele, da se nakrvio, da preti ozbiljna opsanost da se to uruši. U dogovoru sa Parking servisom uklonili smo poslednje vozilo koje je parkirano", rekao je Gavrilo Kovačević, predsednik GO Zemun.

U dopisu Sekretarijata za inspekcijske poslove Grada navodi se da je zid počeo da se ruši zbog dotrajalosti, neodržavanja i uticaja vremesnkih prilika i da se trakom obaveštavaju građani da postoji potencijalna opasnost.

Kako tvrde, istog dana upućen je hitan dopis Sekretarijatu za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima u cilju obezbeđivanja okoline objekta.

"Gradska građevinska inspekcija koja je u nedelju uveče izašla, obeležila predmetno mesto donela je rešenje o uklanjanju tog objekta a s obizom da su suvalsnici na parceli i Blumen marketi iz Aranđlovca i Gradski zavod za izgradnju Beograda, tražimo način da to uklonimo i to ćemo u najskorije vreme da učinimo", kaže Kovačević.

Procedure je naravno važno poštovati ali je takodje važno da zid bude što pre srušen jer je pitanje kakvu bi štetu mogao da napravi. Izvesno je da, ukoliko nadležni ne urade svoj deo posla, priroda hoće.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading