JOVANOVIĆ ČEKA ODLUKU VLADE: Krunska ulica je žrtva investitorskog urbanizma, moramo je zaštititi!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

17.11.2021

11:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Društva za uređenje i ulepšavanje Krunskog venca Miloš Jovanović izjavio je danas da je Krunska ulica na Vračaru proglašena za prostorno istorijsko-kulturnu celinu, i da se sada čeka da tu odluku sutra potvrdi Vlada Srbije.

JOVANOVIĆ ČEKA ODLUKU VLADE: Krunska ulica je žrtva investitorskog urbanizma, moramo je zaštititi!

Foto: Tanjug

On je gostujući na Studiju B istakao da tom odlukom investitori više neće moći da ruše stare vile vrednog arhitektonskog nasleđa.

- Bio je ogroman pritisak, zato što Krunska je takođe žrtva investitorskog urbanizma. Sada ostaje samo da Ana Brnabić i Vlada Srbije urade svoje posao i sutra potvrde odluku Zavoda za zaštitu spomenika - istakao je Jovanović.

Jovanović je posebno pomenuo firmu Projekat 713 D.o.o. kao primer pokušaja divljeg investitorskog urbanizma na Vračaru, pozvavši novinare da istraže ko stoji iza te kompanije koja je, rekao je, planirala da sruši Muzej Nikole Tesle i ukloni čitav blok oko njega.

- To smo sprečili. Voleo bih da istraživački novinari pronađu ko stoji iza toga. Ne može da se uđe u trag tim ljudima, neki taksista Stojanović je direktor, a firmu drži kompanija Milan invest sa Kipra - dodao je on i dodao da je ideja investitora bila da se podignu soliteri na tom mestu.

- Vesić je sada rekao da to više ne može i sad čekamo potvrdu Vlade Srbije. Pošto su to sve objekti od posebne vrednosti i ništa na njima ne može da se radi, jako je bitna sada odluka Vlade Srbije - zaključio je Jovanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Radoznao

17.11.2021 16:39

Bravo! A sta je sa donjim Kalemegdanom? 🤔