UKIDAJU SE MERE U BEOGRADU, OVO JE PREDUSLOV ZA TAKVU ODLUKU: Jedna cifra je ključna!

Autor: Republika

Vesti

29.10.2021

08:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da nove mere Kriznog štaba već daju rezultate, te da iste omogućavaju rad privrede i ujedno zaštitu zdravlja stanovništva.

Republika

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Krizni štab

- Niko od nas nije srećan kada mora da se uvede neka nova mera. Postignut je kompromis kako bi se omogućio rad privrede, a sa druge strane zaštita zdravlja stanovništva. Do juče je u Beogradu drugom dozom vakcinisano više od 800.000 ljudi, odnosno 56 odsto, dok je prvu dozu primilo njih 60,25 odsto. Treću dozu će do kraja sedmice primiti 300.000 građana - precizirao je Vesić za tv Vesti.

Istakao je za ukidanje svih mera potrebno vakcinisati između 75 i 80 odsto punoletnog stanovništva, odnosno oko milion ljudi.

- Zato je potrebno da se nastavi vakcinacija, jer je to izlaz iz ove situacije. Tada više neće biti potrebe za bilo kojim merama. Kada već postoji lek i vakcine koje je omogućio predsednik Vučić onda treba i da ih koristimo - ukazao je zamenik gradonačelnika.

Vesić je osudio protest antivaksera, posebno ispred prebivališta lekara Kriznog štaba.

- Van svake pameti je da imamo ljude u 21. veku koji protestvuju zbog vakcine - civilizacijskog dostignuća koje je zaslužno za milione života. Nažalost imamo i dalje ljude koji misle da je Zemlja ravna ploča, a od kojih više od pola završi u bolnicama zbog korone. Posebno je strašno i za svaku osudu da antivakseri imaju antisemitske ispade, i to u Beogradu koji nikada nije bio antisemitski grad - podvukao je Vesić

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading