Beograd dobija RUSKI DUHOVNI CENTAR!

Autor: sputniknews.com, Republika

Vesti

15.12.2017

11:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glavni grad će dobiti Duhovni centar Ruske pravoslavne crkve u okviru Hrama Svete Trojice na Tašmajdanu. Ideja o formiranju postoji više godina, a njena realizacija će početi uređenjem prostora oko Ruske crkve, kako tu bogomolju nazivaju Beograđani.

RepublikaFoto: twitter.com/LE_NABOKOV_92
Crkva Svetog Marka

Glavni grad započeo je uređenje prostora ispred Crkve Svetog Marka, pa je starešina Podvorja Ruske pravoslavne crkve u Beogradu Vitalij Tarasjev odlučio da se obrati upravi Beograda da pomogne kako bi se uredila porta Crkve Svete Trojice, piše Sputnjik.

Plan je da se proširi postojeća zgrada crkvene kancelarije i da se uredi Duhovni centar, prostorije za duhovna i kulturna dešavanja, njegova izgradnja je naša nasušna potreba, kaže otac Vitalij za Sputnjik.

- Biće, Bože zdravlja, na tom mestu jedna mala sala sa par stotina mesta, gde će moći da se održavaju predavanja na razne duhovne teme koje su aktuelne i za ruski i za srpski narod. Biće tu i prostorije za veronauku, za učenje ruskog jezika i prostorije koje će pripadati Crkvi kao parohijskom hramu i kao Predstavništvu Ruske pravoslavne crkve i Moskovske patrijaršije u Beogradu - objašnjava otac Vitalij.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading