BEOGRAĐANI ĆE IMATI TOPLE DOMOVE OVE SEZONE: Zasedala Radna grupa za koordinaciju aktivnosti u snabdevanju toplotnom energijom u "Beogradskim elektranama"

Autor:

Vesti

08.10.2021

17:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom energetske krize, zasedala je Radna grupa za koordinaciju aktivnosti u snabdevanju toplotnom energijom, na teritoriji grada Beograda u "Beogradskim elektranama".

Republika

Foto: Republika

Goran Vesić i Rade Basta

 

Povodom energetske krize u Srbiji, danas je održan prvi sastanak Radna grupe za koordinaciju aktivnosti u snabdevanju toplotnom energijom, na teritoriji grada Beograda kojom je presedavao, zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić, zajedno sa direktorom JKP "Beogradske epektrane" Radetom Bastom, kao i sa ostalim beogradskim direktorima javnih preduzeća. 

"Na sastanku Radne grupe smo sagledavali zalihe i kako ćemo sprovoditi aktivnosti koje su neophodne, kako bi građani Beograda bili zaštićeni i snabdeveni toplotnom energijom. Ono što je najbitnije, sklopili smo ugovore i kupili dovoljne količine gasa, tako da naši sugrađani Beograda će imati tople domove ove grejne sezone. Samo bih podsetio, da je Radna grupa formirana na osnovu aktivnosti koje predsednik Srbije, Aleksandar Vučić i Vlada Srbije, sprovode da se naša zemlja energetski obezbedi. Na sastanku je poručeno da će se pratiti energetska situacija iz dana u dan u Srbiji i da ne treba stvarati paniku, jer će država učiniti sve da obezbedi sigurnu isporuku električne i toplotne energije građanima Beograda. Sama energetska sigurnost naše države nije ugrožena, pre svega, zato što proizvodimo iz sopstvenih izvora svu potrebnu električnu energiju. Beograđani neće imati problema sa snabdevanjem toplotnom energijom ove zime, jer od danas "Beogradske elektrane" će, pored provere funkcionalnosti postrojenja, ujedno i isporučivati toplotnu energiju potrošačima", saopštio je direktor JKP "Beogradske epektrane" Rade Basta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading