MINJA SUBOTA DOBIJA ULICU U BEOGRADU: Poznato i mesto sahrane legendarnog voditelja!

Autor: Republika

Vesti

17.09.2021

07:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić dirljivim rečima oprostio se od kompozitora i voditelja Minje Subote.

Republika

Foto: ST/D. KADIĆ

Preminuo u 82. godini: Minja Subota

Kao što je Republika već pisala, Subota je preminuo u 82. godini, nakon što je duže vreme bio smešten na Odeljenju pulmologije zbog bolesti sa kojom se borio već duže vreme.

Opraštajući se od kompozitora, Vesić je najavio i da će Subota biti sahranjen u Aleji zaslužnih građana.

Takođe, on je najavio da će Subota za tri godine u Beogradu dobiti ulicu.

- Umro je Minja Subota.Naš Minja uz koga smo svi rasli. Minja koji nas je pesmom učio da budemo dobri ljudi i da razumemo svet. Minja koji je uvek bio vedar i nasmejan i kada se borio sa teškom, podmuklom i opakom bolešću. Kad bi neko pomenuo Minju Subotu svi, stariji ili mlađi Beograđani, odmah pomisle na “Muzički tobogan", emisiju detinjstva svakoga od nas. Minja je obeležio uspešne decenije tadašnje Televizije Beograd. Bio je inženjer elektrotehnike. Bio je uspešan muzičar, pevač, kompozitor, kantautor, scenarista i tvorac mnogobrojnih emisija na radiju i televiziji. Mnogo je voleo decu. Stvarajući i komponujući za najmlađe ostao je dete u duši. Počivaj u miru Minja. Mnogo si se namučio poslednjih godina, ali nisi dao da se to primeti. Ti si učio nas, a sada je red da se mi odužimo tebi. Prvo sahranom u Aleji zaslužnih građana, a potom trajnim sećanjem. Za tri godina dobićeš ulicu u našem gradu, a Dečiji kulturni centar koji si vodio do odlaska u bolnicu negovaće trajno sećanje na svog Minju - napisao je Vesić na Fejsbuku.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading