BEOGRAD NA VODI BEZ PREMCA PO CENI STANOVA! Najskuplj kvadrat PRODAT ZA 9.721 EVRO

Autor:

Vesti

05.09.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema podacima koje je obradio Republički geodetski zavoda (RGZ), najskuplji kvadrat stana u Srbiji prodat je u Beogradu na vodi. Koštao je neverovatnih 9.721 evro.

Republika

Foto: Republika.rs

Beograd na vodi

 

U izveštaju RGZ, koji je pokrio prvu polovinu ove godine, navodi se da je najskuplja starogradnja prodata na Vračaru (kvadrat 4.615 evra), dok je cena najskuplje prodatog stana, koji se nalazi na Novom Beogradu, bila 1.888.614 evra za stan površine 399 kvadratnih metara. Kuća na Savskom vencu prodata je za pet miliona evra (Dedinje), i to je ujedno i najskuplja kuća koja je prodata u Srbiji.

PLACEVI NA CENI

- Ne mogu da kažem da je cena kvadrata stana skočila, cene ne rastu drastično, jednostavno, došle su do nekog nivoa gde se stanovi prodaju dobro iako su cene takve kakve jesu. Potražnja je takođe velika, najskuplji stanovi su oni na visokim spratovima, popularnim lokacijama, kao što je Beograd na vodi, ali ima tu i dosta drugih propratnih elemenata koje kupci gledaju. Ako govorimo o kućama, veoma su tražene, naročito na lokacijama, kao što su Senjak i Dedinje. Svakako da su najtraženiji trenutno placevi za izgradnju jer svi nekako žele da grade i da se bave time. Pored toga, i poslovni prostori su na ceni. Uslov je da taj prostor ima više garažnih mesta - objasnila je naša sagovornica.

JESTE-NIJE

S druge strane, Veselin Despotović, vlasnik firme koja se bavi prodajom i distribucijom građevinskih materijala za sisteme sive gradnje, za Srpski telegraf tvrdi da je drastičan rast cena građevinskog materijala uticao i na cenu kvadrata. Ipak, kaže, sve se prodaje.

- Tome doprinosi i činjenica da ljudi radije ulažu u nekretnine nego da drže gotov novac, a i stambeni krediti su zaista povoljni - zaključuje Despotović.

Najveća potražnja

* Beograd

* Novi Sad

* Kragujevac

* Vrnjačka Banja

* Fruška gora

* Zlatibor

* Kopaonik

 

Rekordi

* 5 miliona evra najskuplje prodata kuća na Savskom vencu

* najskuplji kvadrat poslovnog prostora prodat na Čukarici, gde je svaki od 26 kvadratnih metara koštao 11.538 evra

* najskuplje garažno mesto na Čukarici - 40.000 evra

* najskuplji kvadrat poljoprivrednog zemljišta prodat u Jakovu nadomak Beograda - 24,9 evra po kvadratnom metru

* najskuplji prometovani kompleks poljoprivrednog zemljišta u opštini Bačka Topola - 1,2 miliona evra

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading