Vesić obišao završne radove na zgradi "Stari DIF"

Autor: Republika

Vesti

06.07.2021

12:44

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je danas završne radove na zgradi "Starog DIF-a" na Savskom vencu i najavio da će sledeće godine Grad Beograd izdvojiti oko milion evra za rekonstrukciju bazena u toj zgradi.

Grad Beograd
Goran Vesić

Vesić je rekao da je ovo prvi put da je obnovljena fasada na toj zgradi i naveo da je izdvojeno 142 miliona dinara za energetsku sanaciju zgrade.

- Zamenjena je sva stolarija, urađena fasada, urađeni su i solari, sada ćemo nastaviti da ulažemo u sam objekat, na ovaj način pokazujemo koliko nam je važno ne samo uređenje je grada već i energetska efikasnost - rekao je Vesić prilikom obilaska završnih radova na zgradi "Stari DIF".

Najavio je da je za sledeću godinu u planu rekonstrukcija bazena u toj zgradi.

On je istakao da se ove godine pored te zgrade rade još tri javna objekta, opština Zemun, škola u Sremčici i škola Kralj Petar II Karadorđević i dodao da je u planu da se uradi fasada na pošti pored Savskog trga.

Vesić je rekao da će Grad Beograd nastaviti i sledeće godine da ulaže u energetsku efikasnost, kao i da je jutros doneta odluka u Skupštini grada na sastanku sa beogradskim toplanama, da Grad Beograd ukine participaciju za priključenje na daljinsko grejanje za sve objekte javne namene, kao i za sve objekte koji postaju energetski efikasni.

- Na taj način želimo da podstaknemo sve one koji žive u takvim objektima da se bez nekih dodatnih troškova priključuju na naše toplane čime čime gasimo individualne kotlarice, smanjujemo zagađenje i naravno toplane grreju više kvadratnih metara - kaže Vesić.

Direktor Gradskog centra za fizičku kulturu -"Stari DIF" Vladimir Janković zahvalio se zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću i gradskim sekretarima za energetiku i sekretarima za sport i omladinu na renoviranju i saniranju celokupnog objekta "Stari DIF".

- Ovo je najstarija ustanova kulture u samom gradu, tu prođe 2.000 korisnika i gde imamo od raznovrsne sadržaje za sve starosne grupe - od obuke plivanja za bebe do naših najstarijih sugrađana - rekao je Janković.

Komentari (0)

Loading