Vesić zajedno s građanima i investitorom traži rešenje za objekat u izgradnji u Bloku 37

Autor: Republika

Vesti

25.06.2021

10:17

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić i nadalje će voditi pregovore između stanara i investitora u Bloku 37, ali je naglasio da ta pozicija nije laka jer s jedne strane treba da se zaštite građani, za koje misli da su u pravu, a sa druge investitor ima sve potrebne dozvole za zgradu kakva je projektovana.

Tanjug/Dragan Kujundžić
Goran Vesić

Takvoj zgradi, tog gabarita nema mesta na toj lokaciji i mislim da su građani u pravu. Objekat od osam spratova zaklonio bi sve niže zgrade u okruženju. S druge strane, u Beogradu se "živi” od investitora, odnosno gradi se i grad se razvija. U ovoj situaciji moja pozicija je nezahvalna, a kao što možete da vidite za sada sam uspeo da nema novih sukoba, protesta, incidenata kakvi su mogli da se dogode. Hvala bogu na 40 stepeni ni radnici ne stoje niti građani koji su nezadovoljni – rekao je Vesić za Studio B. 

On je izrazio nadu da će se u narednom periodu naći rešenje, te da je već velika stvar što nema sukoba i što su seli za isti sto da razgovaraju.  

Rešenje mora da bude takvo da se zaštite interesi grada da se nadalje razvija, građana u smislu da komfor života u Bloku 37 ne bude narušen i investitora da mu se omogući da investira tu ili na nekom drugom mestu – istakao je Vesić.

Komentari (0)

Loading