VESIĆ: U 12 opština u Beogradu od septembra besplatne škole sporta

Autor: Republika

Vesti

18.06.2021

12:29

Grad Beograd će zajedno sa Ministarstvom omladine i sporta od septembra za decu od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola u 12 beogradskih opština uvesti besplatne škole sporta.

Grad Beograd

To su danas najavili ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, koji su obišli Osnovnu školu "Sveti Sava" na Vračaru.

Ministar je rekao da je cilj ove akcije da deca imaju mogućnost da se u svojim školama besplatno bave sportom, kao i da se motiviše još veći broj dece da uđu u sistem sporta.

"Želimo da skrenemo pažnju na roditelje i celokupno društvo koliko je značajno baviti se rekreativnim sportom i deci usaditi sportski duh. Ukoliko želite da budete najbolji u bilo čemu osnov je da budete zdravi i da se tako ophodite prema sebi samima", rekao je Udovičić.

Grad Beograd

Istakao je da se zajedno sa Gradom Beogradom, a na inicijativu zamenika gradonačelnika, nastavlja akcija opremanja fiskulturnih sala u prestonici.

Besplatne škole sporta biće organizovane u 125 škola, a učenici će moći da izaberu između osam sportova - košarka, fudbal, odbojka, rukomet, ritmička gimnastika, ples, džudo i atletika.

"Ovim projektom će biti obuhvaćeno oko 60.000 dece i na taj način ćemo omogućiti da roditelji ne moraju da im plaćaju škole sporta", rekao je Vesić.

Grad Beograd

Naveo da će se projekat od septembra sprovoditi u 12 beogradskih opština i izrazio očekivanje da će od nove godine biti proširen i na ostalih pet opština.

Zahvalio je ministru Udovičiću koji je podržao ovaj projekat, navodeći da je Ministarstvo omladine i sporta obezbedilo novac.

"Ovo pokazuje kako zajedno možemo da učinimo nešto za decu Beograda", dodao je Vesić.

Grad Beograd

Pozvao je roditelje da kontaktiraju škole i dodao da će se upis u besplatne škole sporta vršiti preko opština.

" Naš cilj je da sledeće godine ovim projektom obuhvatimo svih 17 opština, da u nekom trenutku pokrijemo svu decu o prvog do osmog razreda i obezbedimo neke dodatne aktivnosti kao što je plivanje", rekao je Vesić.

Komentari (0)

Loading